2012 İhracat Yıldızı Metalurji Sektörü Fuarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

2012 İhracat Yıldızı Metalurji Sektörü Fuarda Buluştu

Haber-kamera.Hannover Messe Ankiros Fuarcılık tarafından organize edilen ve metalurji sektörünün merakla beklediği, Dünyanın en önemli fuarlarından Ankıros/Annofer/Turkcast 2012 İstanbul'da başladı.20 bin metrekarelik stant alanı, 39 ülkeden...

13.09.2012 19:35

Haber-kamera: Ünsal ÇAKİN/ İstanbul DHA

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık tarafından organize edilen ve metalurji sektörünün merakla beklediği, Dünyanın en önemli fuarlarından Ankıros/Annofer/Turkcast 2012 İstanbul'da başladı. 20 bin metrekarelik stant alanı, 39 ülkeden 850'ye yakın katılımcı ve 70'i aşkın ülkeden 15 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, ücretsiz davetiye ile olup 16 Eylül'e kadar açık olacak.

Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde fuarın açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Hannover Messe Ankıros Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Anıl, CECOF Genel Sekreteri Dr. Timo Würz, 16'ıncı Uluslarası Metalurji ve Malzemesi Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Servet Timur, TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası Yürütme Kurulu Başkanı Tunçay Şulan, Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Aktaş ile yerli ve yabancı çok sayıda işadamı, firma temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Fuarın açılış konuşmasını Hannover Messe Ankıros Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Anıl yaptı. Fuarın global metalurji sektöründe en ön sırada olduğunu ifade eden Anıl, "Dünya metalurji alanında güvenilir başarılı olan ülkemiz son yıllarda pazar payını arttırmış ve çok yeni kapasiteleri üretim kapasitesine eklemiştir. Komşu ülkelerimizde de bu gelişme potansiyeli içindedir. Buda fuarımızın önemini daha da artırmaktadır" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Türkiye 2002'den beri 2 bin 700 dolar olan kişi başı gelirin 10 bin dolara getirildiğini belirterek, "Yeni hedeflerimiz var 2023 hedefimiz dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri olmak. Almanya 100 dolara ihraç ediyor ki oradaki firmalarda Türk işçiler çalışıyor. Bizim ülkemiz 100 dolara makine üretecek bir sisteme sahip değil. Ben bunu anlıyorum. Biz sanayicimizi suçlamayacağız. Sanayicimizin makine üretmelerinin sebebi devlettir. Devletin küçülmesi lazım, sanayicinin önünü açması lazım. Sanayici o zaman 100 dolara makine üretecektir inanıyorum. Dolayısıyla bizleri devlet olarak onlara yardımcı olmamız lazım bu çabada en önemli faktörde üniversite camiasından oluşuyor. Üniversitelerin artık gerçekliklerine bakması lazım malesef 12 Eylül rejiminin getirdiği gestapo düzeninin ortaya çıkardığı şeyde bilimi, teknolojiyi, unuttular ideolojik saplantılarda 30 yılı geçirdiler. Bu konuda bize elbirliği ile yardımcı olan bilim adamlarımız yapabilirler" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Hannover Messe Ankıros Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Anıl tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu günün anısına bir plaket takdim etti. Ayrıca fuara destek veren sivil toplum örgütü ve firma temsilcilerine birer plaket verildi.

Yapılan açılış konuşmaların ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Hannover Messe Ankıros Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Anıl ve protokol ile birlikte açılış kurdelasını kesti. Kavranoğlu daha sonra bir süre fuarı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren fuara gelen ziyaretçiler, demir-çelik ve döküm sektörüne makine,ekipman, proses, malzemeleri, döküm sanayi ürünleri ile özellikle metal enjeksiyon presleri başta olmak üzere demir dışı metal sektörlerinde kullanılan her türlü makine, ekipman, fırın, sarf malzemelerini ilgiyle inceleyerek firma temsilcilerinden bilgi aldılar.

Fuarda yer alan NiKON firmasının tasarladığı 25 bin euro değerindeki Shuttle Pix 'dijital mikroskop'u dikkat çekti. NİKON yetkilisi Gökay Yöndem, "Nikon'un Shato Fiks dijital mikroskobu portatif olmasından dolayı çok kolay görüntü alınıyor. Diğer mikroskoplarda malzemeyi kesip, küçültüp büyük bir mikroskopta incemeniz gerekiyor. Bunda ise malzemenin üzerine gelip yüksek çözünürlükle malzemeyi inceleyebiliyorsunuz. Optik olarak BUYURMALIDIR ekran üzerinde yapabiliyorsunuz. Ücretsiz yazılımızda da aktardığınız görüntüler üzerinden ölçüm yapabilirsiniz. Mikroskop standıyla birlikte satıldığında 3 boyutlu görüntü de çıkarabiliyor" diye konuştu.

CVS MAKİNE

Fuarda stantı yer alan CVS Makine İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Proje Taahhüt Grup Koordinatörü Akif Tunaboylu, "Dünyada ve Türkiye'de demir çelik alanında, demir çelik fabrikalarının anahtar teslimlerini yapan, kuruluşlarını yapan ve bunların tüm yedek parçalarını üretebilen aynı zamanda hastane ve enerji sektöründe hizmet eden bünyesinde 750 kişinin çalıştığı bir kuruluştur. Ama en önemlisi kendi mühendislik ve dizayn hizmetlerini kendi yapması.Bunların dizayn, mühendislik ve üretim ünitelerinin bir arada bulunmasıdır. Dünya'da birçok yerde bunlara tüm kıtalar dahil demir çelik fabrikası veya bunların teknolojik ve demir çelik ekipmanları hizmeti vermiştir. Bunlara son olarak 2009'da yapılan Adana Tozçelik fabrikası bulunuyor. Yine Cezayir'de anahtar teslim bir fabrika kurulmaktadır. Kapasitesi 1.2 milyon ton olacak"

Bugün açılışı yapılan girişi ücretsiz davetiye ile olan Ankıros/Annofer/Turkcast 2012 fuarı, 16 Eylül'e kadar, 09.30-18.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Fuar, 20 bin metrekarelik stant alanı, 39 ülkeden 850'ye yakın katılımcısı ve 70'i aşkın ülkeden 15 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

ANKIROS FUARI 2012

Ankiros 2012- 11'inci Uluslarası Demir-Çelik teknolojileri, Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı, demir-çelik ve döküm sektörüne makine,ekipman, proses, malzeme, mühendislik ve hizmet sağlayan firmaları ve sektör üreticilerini bir araya getiriyor. Fuar, ziyaretçilerin dünyadaki en gelişmiş teknolojileri yakından takip etmesi, ihtiyaçlarına en uygun biçimde tedarik alternatifleri bulabilmesi, uluslar arası, piyasalardaki rekabet gücünü koruyup, arttırabilmesi açısından büyük önem taşıyor.

TURKCAST FUARI 2012

Döküm üretimine yoğun biçimde yatırım sektör, 70'i aşkın dökümhaneyi bünyesinde barındıran Turkcast 5'inci döküm ürünleri ihtisas fuarında görücüye çıkıyor. Döküm ürünlerini kullanan bütün sanayi sektörlerinde,dünyanın her yerinden gelen döküm alıcıları, ihtiyaçları konusunda sayısız alternatifle tanışarak, özel taleplerine katılımcılarıyla birlikte çözüm üretme imkanı bulacak.

ANNOFER FUARI 2012

Annofer 2012- 10'uncu Uluslar arası Demirdışı Metaller Teknolojileri Makine ve Ürünleri İhtisas fuarı, ziyaretçilerine özellikle metal enjeksiyon presleri başta olmak üzere demir dışı metal sektörlerinde kullanılan her türlü makine, ekipman, fırın, sarf malzemeleri konusunda dünyanın her tarafından sayısız alternatifler sunacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2012 İhracat Yıldızı Metalurji Sektörü Fuarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement