2012'nin 'Altın Kadınları' Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

2012'nin 'Altın Kadınları' Belli Oldu

2012\'nin \'Altın Kadınları\' Belli Oldu

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 2012 yılının 'Altın Kadınları'nı belirledi.

08.03.2012 20:06

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin bu yıl 9.'sini gerçekleştirdiği 'Altın Kadın Ödülleri' sahiplerini buldu. Bu yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda Farklı Meslek Dalında Funda Avado, Sanatçı Dalında Meliha Melek Güvenç ve İş Kadını Dalında İfaket Aksoy 2012 yılının 'Altın Kadını' oldu.

Türk Kadınının adını duyuran, gösterdiği performansla, yaptığı işle meslektaşları içinde ayırt edilen, değişik sektörlerde kariyer yapan, düşlerini gerçeğe dönüştüren, farklı düşünen, proje üreten kadınların ödüllendirilmesi adına gerçekleştirilen organizasyonun ödül töreni Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı.

Törene Denizli Vali Yarımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan,Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Başkan Yardımcılar Aytaç Turgut ve Nilgün Ök ile çok sayıda davetli katıldı.

Tören öncesi salonu dolduran bayanlara Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve protokol üyelerince karanfiller verilirken tören Kadın Meclisi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların yaşadığı sorunların elbette ki dile getirileceğini ancak böylesine anlamlı bir günde kadınların kendilerine zaman yaratması konusunda çağrıda bulundu.

Toplum olarak kadınlar üzerinde ön yargıya sahip olduğumuzu dile getiren Belediye Başkanı Osman Zolan ise kadınları siyasette ve sosyal yaşantıda daha aktif rol almaya davet etti. Denizli Belediyesi olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getiren Başkan Zolan, " Yapılan yasal düzenlemeler ile pozitif ayrımcılık hukuka uygun hale geldi. Artık sıra kafalarda ki yapamaz, yapamayız düşüncelerini yok etmeye geldi.

Bu önyargıyı da ortadan kaldırdığımızda kadınların yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir şey kalmaz. Dünyadaki hızlı değişime ve gelişime ayak uydurma çabalarımızın başarıya ulaşabilmesi için bu toplumun itici bir güce ihtiyacı olduğu bir gerçek. Bu güç ise kadınlarımızın sosyal hayata katılmalarıyla ortaya çıkacaktır.

Kadınlara sahip çıkan, sorunları ile ilgilenen, kadınları toplumun tüm kesimlerinde görmek için çaba harcayan, kadını toplumsal, siyasal, sosyal alanda daha çok söz sahibi yapmak için çalışan bizler kadınlarımıza toplumun vazgeçilmez birer parçası olduklarını hissettirmek istiyoruz.

Bu amaçla sosyal politikalar üretmede kadınlarımıza pozitif yönde ayrımcılık yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki aile kurumunun temel taşı‚ değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmaları bu ülkenin kazanımı demektir.

Bugün kadınlarımızın farklı alanlarda statü sahibi olarak temsil edildiğini görmekten gurur duyuyorum. Toplumun şekillenmesinde büyük rol üstlenen ve toplumun dinamik değerlerini elinde tutan kadınlarımızın daha fazla sosyal hayata katılmaları çağrısını yineleyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Abdullah Acar, toplumu kadın-erkek diye ayırmanın yanlış olduğunu belirterek, ailedeki eğitimin önemini vurguladı. Acar, "Toplumumuzda aile içi şiddet ve töre sorunu eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bizlerin çocuklarımıza ve gelecek nesillere bu sorunu göstermemiz ve eğitmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Daha sonra Kadın Meclisi Tiyatro Gurubu tarafından hazırlanan tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro gösterisinin ardından ise tasarımları kadın meclisi üyeleri, tarafından yapılan kıyafetlerin sergilendiği ' Geçmişten Günümüze' adlı defile yer aldı.

Defilenin ardından ise 2012 yılının Altın Kadınları'na ödülleri verildi. Bu yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda Farklı Meslek Dalında Funda Avado, Sanatçı Dalında Meliha Melek Güvenç ve İş Kadını Dalında İfaket Aksoy 2012 yılının 'Altın Kadını' oldu.

Program Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin çalışmalarına destek olan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verilmesi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2012'nin 'Altın Kadınları' Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement