"2013 Yıl 680 Milyon Lira Ciro Gerçekleştirmeyi Öngörüyoruz" - Son Dakika
Güncel

"2013 Yıl 680 Milyon Lira Ciro Gerçekleştirmeyi Öngörüyoruz"

"2013 Yıl 680 Milyon Lira Ciro Gerçekleştirmeyi Öngörüyoruz"

Aydınlı Grup Genel Müdürü Özkan: "2013 yılı sonunda yaklaşık 20 büyüme ile 680 milyon lira ciro gerçekleştirmeyi öngörüyoruz" " 2014’le ilgili olarak da perakende gelirlerinde yaklaşık ...

01.11.2013 14:04

Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan 2013 yılı sonunda yaklaşık 20  büyüme ile 680 milyon lira ciro gerçekleştirmeyi öngördüklerini bildirdi.

Özkan, Pierre Cardin mobil alışveriş kartı uygulaması tanıtım toplantısında Loyalty Card'ların cüzdanda taşınma alışkanlığının olmaması nedeniyle Mobil Alışveriş Kartı projesini 6 aylık bir çalışma sonrasında hayata geçirdiklerini belirtti.

Yeni hedeflerinin 1 milyona yakın kart datasının büyük bir bölümünü mobil uygulamaya taşımak olduğunu dile getiren Özkan, Türk tekstil sektöründe ilk kez böyle bir uygulamayı Pierre Cardin olarak hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu, çok yönlü ve her tür pazarlama olanağı sunan bu sistemde ileriye dönük olarak mobil alışveriş gibi daha fonksiyonel işlemlerin de yapılabileceğini söyledi.

Özkan, uygulama için yaklaşık 150 bin dolarlık bir yatırım yaptıklarını bildirerek, ürün iadelerinde fiş, fatura ibraz etme gerektiğini, bu uygulama ile bunu ortadan kaldırdıklarını çünkü yapılan alış verişlerin uygulamaya kayıtlı olduğunu açıkladı.

Uygulamanın şuan için Türkiye'de geçerli olduğunu da ifade eden Özkan, yarın bir başka ülkede uygulamayı gerçekleştirmek istedikleri takdirde alt yapılarının hazır olduğunu kaydetti.

Levent Özkan, Pierre Cardin Türkiye'nin 2012 yılında 592 milyon lira perakende cirosu gerçekleştirdiğini, 2013 yılında da yılsonunda yaklaşık 20  büyüme ile 680 milyon lira ciro gerçekleştirmeyi öngördüklerini bildirdi.

Özkan, 2014'le ilgili olarak da  perakende gelirlerinde yaklaşık yüzde 17'lik bir büyüme ile 790 milyon lira ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Pierre Cardin'in geçen yıldan itibaren yurt dışında da açılımını gerçekleştirmek üzere Azerbaycan, İran, Irak, Suriye, Hindistan, Kazakistan, Makedonya 8 ülke ile anlaşma imzaladıklarını anımsatan Özkan, bu ülkelerde hem alt lisans verme hem de kendi ürün gruplarında büyüme imkanlarının mevcut olduğunu söyledi.

Şuanda Pierre Cardin erkek hazır giyim grubu olarak 70 adet mağazaya sahip olduklarını söyleyen Özkan, gelecek senede yaklaşık 10 adet mağaza daha katmayı planladıklarını ifade etti.

Pierre Cardin'in, mobil alışveriş kartı uygulaması

Pierre Cardin, mobil alışveriş kartı uygulaması sayesinde  Pierre Cardin müşterileri, alışverişlerini takip edip, özel indirimlerden faydalanabilecek. Sisteme dahil edilen QR Mesaj ile Pierre Cardin'den alınan hediyelere video mesaj eklenebilecek.

Bugün itibariyle tüketici ile buluşan uygulama, iPhone cihazlarda App Store, Android cihazlarda Google Market'ten Pierre Cardin adıyla aratarak veya mağazalardaki kasaların yanındaki QR kod okutularak telefonlara indirilebiliyor.

Türk tekstil sektöründe ilk kez kullanılacak olan Mobil Alışveriş Kartı, Pierre Cardin müşterilerine son alışverişlerini inceleme, özel indirimlerden yararlanma, sezon katalogunu inceleyebilme ve QR kod ile Pierre Cardin'den alınan hediyelere video mesaj ekleyebilme gibi birçok özellik sunuyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '2013 Yıl 680 Milyon Lira Ciro Gerçekleştirmeyi Öngörüyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement