2014 Yılında Türkiye'de Dört Pankreas Nakli Yapıldı - Son Dakika
Güncel

2014 Yılında Türkiye'de Dört Pankreas Nakli Yapıldı

2014 Yılında Türkiye\'de Dört Pankreas Nakli Yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakilleriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

26.04.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakilleriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

Türkiye'de 2014 yılında yapılan 4 pankreas nakli Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapıldı. Pankreas nakli olan Selma Doğan, rahatsızlığından dolayı iki çocuğunu kaybettiğini belirterek şöyle konuştu: "Ben 12 senedir şeker hastasıyım. Elazığ'dan sevkli geldim. Rahatsızlığım sonucu bir çocuğum karnımda öldü. 3 aylıkken kalbi durmuştu. Sonra tekrar hamile kaldım. O da 5 aylıkken kurban bayramından 2-3 gün önce almak zorunda kaldılar. Böbreklere çok baskı yapıyor diye. Onu da aldırmak zorunda kaldım. Ondan sonra benim rahatsızlığım başladı. Eşim bana böbreğini verdi bir aydır buradayım. Şeker hastalığımı yenmek içinde organ bağışına başvurdum. Pankreası taktılar. Şuan her şey yolunda ilerliyor. İlk defa pankreas nakli oldum. Daha önce çıkmamıştı. Her şey yolunda giderse iki sene sonra kontrol altında çocuk doğurabileceğim. Ağustos ayında iki senelik evli olacağım ve nasip olursa iki sene sora çocuk sahibi olabileceğim."

"HAYATIMDA EZİYETLİ YILLAR VARDI"

1986 yılından bu yana tıbbi şeker hastası olduğunu belirten Ercan Özcan da, şunları söyledi: "29 yıldır bu rahatsızlığım var. 2009 yılında kız kardeşimden böbrek aldık. Bu pankreas için 3'üncü çağırılmam oluyor. Böbrek naklinden 5 ay sonra çağrıldık. Bana pankreasın genişlemiş olduğu söylendi. 2012'de tekrar çağrıldık. Yine aynı şekilde olduğu söylendi. O işlemden sonra hocalarımızın kendileri operasyon almadıktan sonra çağrılmayacağımı söyledi. 13 Nisanda da kadavradan nakil yapıldı. 3'üncü deneme de bana şans güldü. Böbrekten dolayı bir sıkıntım kalmadı. Hayatımda eziyetli yıllar vardı. Şimdi yıllarımda hayat olacak inşallah."

"İKİNCİ SEFERDE NAKİL OLDUM"

İkinci seferde nakil olduğunu ifade eden İlkay Ay da, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1995 yılından beri bende tıbbi diyabet hastalığı var. 2008 yılında da böbrek yetmezliğinden dolayı diyalize bağlandım. 2010 yılında da eşimden böbrek nakli oldum. Şimdi de pankreas nakli oldum. Geçen salı günü telefon geldi. Acil gelmemiz gerektiği söylendi. Bundan önce bir sefer daha nakil çıkmıştı. Gelen organ hasarlı gelince nakil olamamıştım. İkinci seferde de nakil oldum."

Böbrek ve pankreas naklini aynı anda olduğunu dile getiren Elif Çoban ise, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben 4 yaşından beri tıbbi diyabetliyim. 11 yıl önce de diyalize girmeye başladım. İlk defa aradılar daha önce hiç aranmamıştım. Hem böbrek hem de pankreas naklini aynı anda oldum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2014 Yılında Türkiye'de Dört Pankreas Nakli Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement