2019 MEB EKYS Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak? İşte ÖSYM Tarafından Verilen Tarih! - Son Dakika
Güncel

2019 MEB EKYS Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak? İşte ÖSYM Tarafından Verilen Tarih!

2019 MEB EKYS Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak? İşte ÖSYM Tarafından Verilen Tarih!

2019 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS), bu sene ilk defa düzenlenmişti. Sınavın amacı ise MEB'e bağlı okullara müdür ve müdür yardımcı seçmek idi. 21 Nisan 2019 tarihinde yapılan sınav sonrasında EKYS sonuçları açıklanması merakla beklenmeye başlandı. Peki MEB EKYS sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

14.05.2019 10:33

ÖSYM tarafından bu sene ilk defa düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı, MEB EKYS adıyla 21 Nisan 2019'da yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için yapılan sınav için başvuran 56 bin kişi şimdi MEB EKYS sonuçları için ÖSYM'den gelecek haberi beklemeye başladılar. Peki EKYS sonuçları ne zaman belli olacak?

MEB EKYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre, sınav sonuçlarının 16 Mayıs 2019'da açıklanacak. EKYS sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

MEB EKYS NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için ilk kez, "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı" (2019-MEB-EKYS) yapıldı. Sınav, 50 il merkezinde ve 57 sınav merkezinde uygulandı ve sınava toplam 56 bin 381 aday başvuru yaptı.

Saat 10.15'te başlayan ve ilk kez düzenlenen sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 soru soruldu ve 150 dakika süre verildi. Sınavda konuların ağırlığı, genel yetenek ve genel kültür yüzde 35, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi yüzde 10, değerler eğitimi yüzde 5, eğitim ve öğretimde etik yüzde 5, eğitim bilimleri yüzde 35, mevzuat yüzde 10 şeklinde oldu.

SINAV SONUCUNA İTİRAZ NASIL YAPILACAK?

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri" konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar.

Son Dakika Güncel 2019 MEB EKYS Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak? İşte ÖSYM Tarafından Verilen Tarih! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement