22 Yağlıboya Eseriyle "İstanbul" Sergide Buluştu - Son Dakika
Güncel

22 Yağlıboya Eseriyle "İstanbul" Sergide Buluştu

22 Yağlıboya Eseriyle "İstanbul" Sergide Buluştu

Sanatçı sergisinde 22 yağlıboya eserle, İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Beyoğlu, Fatih, Karaköy ya da eski Sulukule'den kesitler sunmakta.

17.09.2018 14:16  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu, , İspanya Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Cervantes Enstitüsü'nün 'Akdeniz Evi İstanbul'da İspanyol Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlediği, Jaume Marzal Canos ait'İstanbul'a Bir Bakış ' sergisine ev sahipliği yapıyor!

Sanatın yaşanması için birbirine ihtiyaç duyan üç bakış vardır. Tasarlanan kişi ya da manzaranın bakışı. O bakışı hisseden , izleyen, yorumlayan ve tuvaline döken ressamın bakışı. Ve son olarak, ona tekrar anlam ve hayat veren seyircinin bakışı.

Bu üçü, üç dünyanın kısa, benzersiz ve tekrarlanamaz bir an içerisinde kesiştiği sembolik bir oyuna eşlik eder.

Bir İstanbul sonbaharında dolaşırken, bu bakışları bazen bir anlığına ve bazen uçsuz bucaksızcasına yakalama fırsatım oldu.

Kıpır kıpır sokaklarından, meydanlarından ve mahallelerinden geçen karakterlerin ruhunu ve farklı dünyalarını tuvallere taşıyarak aktarmaya çalıştım. İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Beyoğlu, Fatih, Karaköy ya da eski Sulukule'nin...

Jaume Marzal Canós

Ressam

Jaume Marzal Canós

Jaume Marzal Canos, 1946 yılında Valensiya yakınlarında Moncofar'da doğmuş olan İspanyol sanatçı ve ressamdır. İlk olarak Barcelona'daki LLojta El Sanatları Okulu'ndaki çalışmaları sırasında resim yapmaya başlamıştır. Sanatçı ağırlıklı olarak Alicante'de yaşıyor, ancak Çek Cumhuriyeti'nde Prag ve Pilsen'e sürekli seyahat ediyor.

1991'de Canos onu birkaç Arap ülkesine götürecek bir yolculuğa başladı: Fas, Tunus, Cezayir, Ürdün, Lübnan ve Suriye. Bu süre zarfında İspanya, Belçika, Tunus, Çek Cumhuriyeti ve Suriye'de çeşitli sergiler düzenledi.

2005'ten 2006'ya kadar, sanatçı Litton, Estonya, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Polonya, Almanya, Macaristan, Avusturya, Slovakya, Türkiye, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Slovenya gibi Doğu ve Kuzey Avrupa'daki birçok ülkeyi ziyaret etti. Bu ülkelere seyahatlerinde, sanat merkezlerini ziyaret edip ve resimler yaptı. 2008 ile 2009 yılları arasında Canos, 8 ay boyunca Suriye'ye yaşadı. Biri Şam'daki Cervantes Enstitüsü'nde, diğeri ise Suriye'deki İspanya Büyükelçiliğinde iki sergi düzenledi.

2012 yılında sanatçı, Güneydoğu Asya'ya götürecek yeni bir yolculuğa başladı.. Japonya, Güney Kore, Çin, Vietnam, Tayland, Laos, Sri Lanka ve Malezya'yı ziyaret etti. Asya Kıtası'nın bu bölümünü tasvir eden bir dizi resimler yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 22 Yağlıboya Eseriyle 'İstanbul' Sergide Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement