23 Bin 731 Hasta Organ Nakli Bekliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

23 Bin 731 Hasta Organ Nakli Bekliyor

23 Bin 731 Hasta Organ Nakli Bekliyor
03.02.2014 15:14  Güncelleme: 15:26

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemine kayıtlı 23 bin 731 hastanın organ nakli olmayı beklediğini söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemine kayıtlı 23 bin 731 hastanın organ nakli olmayı beklediğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı, ülkede 17 Aralık 2013 itibarıyla 56 bin 247 hastanın diyalize girdiğini söyledi. Sağlık Bakanı, bu hastaların içinde Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemine (TODS) kayıtlı 23 bin 731 hastanın organ nakli olmayı beklediğini belirterek, "Bunların 20 bin 937'sini böbrek, geri kalan 2 bin 794'ünü ise karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince barsak nakli olmak üzere bekleyen hastalar oluşturmaktadır" dedi.

Sağlık Bakanı, gelişmiş ülkelerde yapılan nakillerin yaklaşık yüzde 75'ini kadavra, yüzde 25'ini canlıdan nakiller oluşturmasına rağmen, Türkiye'de bu oranın tam tersi olup ağırlıklı olarak canlıdan nakillerin yapıldığını söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 23 Bin 731 Hasta Organ Nakli Bekliyor - Son Dakika


Advertisement