AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Mete, mesajında, tarihi, şanla zaferle dolu aziz milletin, milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 98. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
23 Nisan 1920'nin, milletin bağımsızlığını eline aldığı, tarihe adını altın harflerle yazdırdığı ve ülke için büyük önem taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açıldığı tarihi gün olduğunu bildiren Mete, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Ülkemize, insanımıza ve kutsal bildiğimiz vatan toprağına karşı yapılan hayasızca saldırılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen milli mücadele ile sonuçsuz kalmış, vatanımızı işgale yeltenenler geldikleri gibi gitmişlerdir. Milli mücadeleyi bizzat yöneten, canları pahasına mücadele veren meclisimiz, hiç şüphe yoktur ki en büyük sorumluluğu üstlenmiştir. Bağımsızlık mücadelemizde böylesine önemli bir yere sahip olan meclisimizin kuruluşunun 98. yılının hayırlı olmasını diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Çocuklarımıza armağan edilen müstesna gün vesilesi ile ülkemiz ve dünya çocuklarına sağlık, mutluluk ve başarı diliyor günlerini yürekten tebrik ediyorum."
Son Dakika › Güncel › 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.