24 Yıl Sonra Jandarmaya Yakalandı - Son Dakika
Güncel

24 Yıl Sonra Jandarmaya Yakalandı

24 Yıl Sonra Jandarmaya Yakalandı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 24 yıldır firari olan şahsı sahte kimlikle karıştığı bir trafik kazasından yola çıkarak yakaladı.

26.02.2014 16:47  Güncelleme: 17:02

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 24 yıldır firari olan 51 yaşındaki Süleyman Şenkal'ı sahte kimlikle karıştığı bir trafik kazasından yola çıkarak yakaladı.

ÇALINTI SÜRÜCÜ BELGESİ KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ

Kaza, Alanya ilçesi Mahmutlar beldesinde meydana geldi. Kazaya karışan 07 NK 752 plakalı aracın sürücüsü, Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığında ifade verdikten sonra ayrıldı. Jandarma çalıntı ehliyet kullanan şahsın eşkalini belirleyerek gidebileceği adresleri kontrol altına aldı. Yapılan çok yönlü çalışma sonunda Süleyman Şenkal, 25 Şubat 2014 tarihinde Mahmutlar beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir kahvehanede gözaltına alındı. Şenkal'ın sorgusunda, 25 Şubat 2013 tarihinde karıştığı kazada çalıntı sürücü belgesini kullandığını itiraf ettiği bildirildi.

24 YILDIR ARANIYORDU

Şahsın yapılan sorgusu ve kimlik sorgulamasında; Adana Kozan nüfusuna kayıtlı olduğu; 6 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Şenkal'ın 1988 yılında işlediği hırsızlık suçundan 2 yıl hapsi, 1991 yılında işlediği hırsızlık suçundan 3 yıl hapsi, 1989 yılında işlediği cinsel saldırı suçundan 3 yıl 9 ay hapsi, 1988 yılında işlediği hırsızlık suçundan 4 ay hapsi, 1988 yılında işlediği hırsızlık suçundan 3 ay 3 gün hapsi ile ayrıca şahsın askerden firar suçundan arandığı belirlendi. Şenkal'ın, Kocaeli'de Ercan Yıldız'ın ehliyetini, plakasını hatırlayamadığı bir araçtan çaldığı, çeşitli suçlardan arandığı ve asker firarisi olduğu için kazada Ercan Yıldız'a ait ehliyete kendi fotoğrafını yapıştırdığı belirlendi.

Şenkal hakkında, sevk edildiği Alanya Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında 'Resmi belgede sahtecilik suçundan yasal işlem başlatıldı. Alanya Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesince hırsızlık ve cinsel saldırı suçlarından toplam 9 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ile 1990 yılında Tekirdağ Çorlu'da vatani görevini yaparken firar etmesinden dolayı arandığı belirlenerek Alanya L Tipi Cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 24 Yıl Sonra Jandarmaya Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement