28 Şubat Alt Komisoynu Turhan Tayan'ı Dinledi - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Alt Komisoynu Turhan Tayan'ı Dinledi

28 Şubat Alt Komisoynu Turhan Tayan\'ı Dinledi

28 Şubat Alt Komisyonu'nda soruları cevaplayan dönemin Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, o dönemde komutanların ihracının istendiği fakat kendisinin bunu imzalamadığı yönündeki iddialara ilişkin, "Kimse benden böyle bir şey istemedi."

31.10.2012 16:04

28 Şubat Alt Komisyonu'nda soruları cevaplayan dönemin Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, o dönemde komutanların ihracının istendiği fakat kendisinin bunu imzalamadığı yönündeki iddialara ilişkin, "Kimse benden böyle bir şey istemedi. Ben de böyle bir çaba içerisinde olmadım" dedi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun 28 Şubat Alt Komisyonu, dönemin Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan'ı dinledi. Aynı zamanda CHP Bursa Milletvekili olan Turhan Tayan, Nimet Baş başkanlığındaki komisyon üyelerinin sorularını cevapladı. Açıklamaları sırasında 28 Şubat 1997 tarihli MGK bildirisinden söz eden Turhan Tayan, o dönem Başbakan olan Necmettin Erbakan'ın bildirideki kararların uygulanması noktasında hassasiyet gösterilmesi için bakanlıklara yazı yazdığını söyledi.

Turhan Tayan, 28 Şubat döneminde Tansu Çiller'in komutanların emekliye ayrılmasıyla ilgili açıklamalarına karşılık kendisinin, "Selam söyleyin, bizimkisi Yunan ordusuna benzemez" şeklinde bir takım ifadeler kullandığı yönündeki iddialara da cevap verdi. Tayan, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya ile aralarında böyle bir diyalogun geçmediğini söyledi.

Turhan Tayan, o dönemde komutanların ihracının istendiği fakat kendisinin bunu imzalamadığı yönündeki iddialar için de, "Kimse benden böyle bir şey istemedi. Ben de böyle bir çaba içerisinde olmadım" cevabını verdi.

Tayan ayrıca o dönemde görev başındayken Batı Çalışma Grubu'nun isminin hiçbir toplantıda yer almadığını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Alt Komisoynu Turhan Tayan'ı Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement