28 Şubat Alt Komisyonu, Eski Bakan Ufuk Söylemez'i Dinledi - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Alt Komisyonu, Eski Bakan Ufuk Söylemez'i Dinledi

28 Şubat Alt Komisyonu, Eski Bakan Ufuk Söylemez\'i Dinledi

28 Şubat sürecinde Refah Yol hükümetinde Hazineden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Ufuk Söylemez, 28 Şubat'ın dış ayağını ABD'nin oluşturduğunu söyledi.

16.10.2012 13:36  Güncelleme: 13:39

28 Şubat sürecinde Refah Yol hükümetinde Hazineden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Ufuk Söylemez, 28 Şubat'ın dış ayağını ABD'nin oluşturduğunu söyleyerek, "ABD'nin derdi Milli Görüşçülük'tür, milliliktir. Eğer şimdiki hükümet 'Milli Görüş' dese, şimdiki ortam 28 Şubattan daha beter olur" dedi.

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan 28 Şubat Alt Komisyonu, Refah Yol hükümetinde Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Ufuk Söylemez'i dinledi. 28 Şubat'ta yaşananların arkasında ABD olduğunu söyleyen Ufuk Söylemez, 28 Şubat için, "Ekonomi-politik bir süreçtir benim için. Her darbede olduğu gibi dış ayağı ABD'dir" diye konuştu.

"Tankların yürüdüğü bir ortamda yüzde 7,5 büyüdük ve bu durumun ABD'yi rahatsız ettiğini biliyorduk" diyen Söylemez, "ABD'nin derdi Milli Görüşçülük'tür, milliliktir. Eğer şimdiki hükümet 'Milli Görüş' dese, şimdiki ortam 28 Şubattan daha beter olur" iddiasında bulundu.

Kendilerinin gerçekçi kur uyguladıklarını, fakat 'İMF Krizi' şeklinde atılan manşetlerle kendilerini yıkmaya çalıştıklarını söyleyen Söylemez, "Medyanın 28 Şubat sürecinde yaptığı yayınlar darbe sürecini hazırlamıştır. Asker ikinci plandaydı, durumdan vazife çıkardı. Karadayı paşa ile yaptığım görüşmelerde darbe yapacağı sinyalini almadım" diye konuştu.

Söylemez, 28 Şubat döneminde TÜSİAD'la alakalı olarak ise, "TÜSİAD'ın bazı üyeleri açıklamaları ile kontrollerindeki gazetelerle bize yapmadıklarını bırakmadılar" derken, o dönemde DYP'li vekillerin baskı ile istifa ettirildikleri şeklindeki bir soruya ise, "O dönemde DYP'li vekillerinin baskı ile istifa ettirildikleri doğru değil. Ben böyle bir duruma hiç tanık olmadım. Şevki Yılmaz ve Hasan Hüseyin Ceylan gibi bazı Refah Partili isimlerin söyledikleri bizi de rahatsız etti" dedi.

Açıklamaları sırasında Demirel'in darbe yanlısı olamayacağını, hep darbelerle karşılaştığını söyleyen Ufuk Söylemez, "Tek hatamız bu ekonomi politikalarını koalisyon şartlarında yapmak oldu. Tek parti iktidarı olsaydı daha farklı oldurdu" dedi.

Ufuk Söylemez ayrıca Türkiye'nin ABD ile yüzleşmesi gerektiğini söyleyerek, "Türkiye darbelerle yüzleşecekse, ABD ile de yüzleşmeli" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Alt Komisyonu, Eski Bakan Ufuk Söylemez'i Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement