28 Şubat Platformu üyelerinin basın açıklaması - - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Platformu üyelerinin basın açıklaması -

28 Şubat Platformu üyeleri, 28 Şubat Davasının görüldüğü Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

07.01.2014 11:28

28 Şubat Platformu üyeleri, 28 Şubat Davasının görüldüğü Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Avukat Fatma Benli, 28 Şubat sürecini özetleyerek, binlerce personelin ordudan atıldığını, memuriyetlere son verildiğini, üniversite öğrencilerinin fakültelerle ilişiğinin kesildiğini savundu.

Davada tutuklu sanığın kalmamış olmasının, davanın akıbeti hakkında kendilerini ve kamuoyunu endişeye sevk ettiğini ileri süren Benli, "17 Aralık sonrası Türkiye'de yaşanan gelişmeler dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı'nın Ergenekon ve Balyoz Davaları ile ilgili suç duyurusunda bulunması, yargı üzerinde baskı oluşturacağından Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davaya yönelik endişelerimiz kat kat artmaktadır" ifadesini kullandı.

Davanın takipçisi olacaklarını belirten Benli, şunları kaydetti:

"Bu suçun mağdurları tüm Türkiye'dir. Bu noktada bizler, 28 Şubat darbesinin asker, sivil ayırımı gözetilmeksizin tüm aktörlerine karşı acilen soruşturmalar açılarak sermaye, yargı, bürokrasi, medya dahil 28 Şubat darbesinde görev alan tüm darbecilerin yargı önüne çıkarılmasını, etkin, hızlı ve adil yargılamalar yapılarak darbecilerin cezalandırılmaları için gerekli işlemlerin yürütülmesini talep ediyor ve bekliyoruz."

Açıklamanın ardından grup, duruşmayı izlemek için mahkeme salonuna geçti.

Muhabir: Durmuş Koçak

Yayınlayan: Şükran Yücel

28 Şubat Platformu üyelerinin basın açıklaması -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Platformu üyelerinin basın açıklaması - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement