29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ünye ilçesinde yaşları 7 ile 70 arasında değişen kişilerden oluşan "Ünye'nin Dünkü Çocukları" grubu, bayram dolayısıyla düzenlenen törende Cumhuriyetin ilk yıllarındaki meslekleri ve ya...

29.10.2013 19:12

Ünye ilçesinde yaşları 7 ile 70 arasında değişen kişilerden oluşan "Ünye'nin Dünkü Çocukları" grubu, bayram dolayısıyla düzenlenen törende Cumhuriyetin ilk yıllarındaki meslekleri ve yaşam tarzını anlattı

Ünye'de Cumhuriyetin ilanının 90. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikler, kaymakamlık makamında tebriklerin kabulüyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinliklerde, bayram dolayısıyla oluşturulan kortejde yer alan ve kendilerine "Ünye'nin Dünkü Çocukları" adını veren grup, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki meslek gruplarını ve yaşamı tanıttı. Grup, temsili olarak trampet ekibi, sinemacı ekibi, tulumbacı (yangın ekibi), süvari askerleri gibi farklı alanları meydandakilere anlattı.

Daha önce çeşitli bayramlarda gerçekleştirdikleri sıra dışı gösterilerle tanınan grubun sunumu ilgiyle izlendi.

- Temsili gelin ve damada Türk bayrağı

Kortejde bulunan ve eski dönem düğünlerini canlandıran Ünye Sanat Tiyatrosu ekibinin gelin ve damadı ise meydan alanında oynadı. Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, gelin ve damada Türk bayrağı hediye etti.

Kaymakam Demir, en büyük hediyenin ay yıldızlı bayrak olabileceğini söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement