2başbakan Yardımcısı Bozdağ, Makedonya'da Restore Edilen Tarihi Mekanların Açılışlarını Yaptı - Son Dakika
Güncel

2başbakan Yardımcısı Bozdağ, Makedonya'da Restore Edilen Tarihi Mekanların Açılışlarını Yaptı

2başbakan Yardımcısı Bozdağ, Makedonya\'da Restore Edilen Tarihi Mekanların Açılışlarını Yaptı

Ziyaretleri kapsamında Makedonya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mustafa Çelebi Camii'ni ziyaret etti, restore edilen Sinan Yusuf Çelebi türbesi ile Gazi Hüseyin Paşa hamamı hizmete açtı.

23.06.2012 11:01

Ziyaretleri kapsamında Makedonya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mustafa Çelebi Camii'ni ziyaret etti, restore edilen Sinan Yusuf Çelebi türbesi ile Gazi Hüseyin Paşa hamamı hizmete açtı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Usturga'da 1484 yılında inşa edilen ve bir türle restorasyonu gerçekleştirilmeyen Mustafa Çelebi Camii'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Usturga Müftülüğü'nde de bilgilendirilen Bozdağ, tarihi mabedi korumak ve yaşatmak gerektiğini söyleyerek, tarihe sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Bozdağ, camiye inşasından sonra eklenen bölümlerin zaman içinde yıkıldığını ancak asıl kısmın ayakta durduğunu; caminin aslına uygun bir şekilde yeniden restore edileceğini söyledi.

Mustafa Çelebi Camii? ndeki incelemelerinden sonra Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Hasan Baba Hayati-Halveti tekkesini de ziyaret etti.

BOZDAĞ RESTORE EDİLEN MEKANLARIN AÇILIŞINI YAPTI

Bozdağ Ohri kentinde de Osmanlı'nın hakimiyeti döneminde inşa edilen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edelin Balkan topraklarındaki en eski yapılardan olan Sinanuddun (Sinan) Yusuf Çelebi'nin türbesinin açılışını yaptı.

Fatih Mehmet Cami, han, imarethane oluşan külliyeleri inşa eden ve 1493 yılında vefat eden Sinan Çelebi'nin restore edilen türbesi dualar ile açıldı.

Bozdağ, daha sonra Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska ile birlikte yine TİKA'nın desteğiyle onarılan 17. asırdan kalma Gazi Hüseyin Paşa hamamını hizmete açtı. Hamamda 'Alaturka Şehir eşyaları' sergisi de düzenlendi.

Yine Ohri? de Pir Mehmet Hayati ? Halveti tekkesini de ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yine TİKA tarafından yenilenen Şadırvanı da hizmete açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2başbakan Yardımcısı Bozdağ, Makedonya'da Restore Edilen Tarihi Mekanların Açılışlarını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement