Fildişi Sahillerinde Sanayi Bakanlığı Danışmanı olarak görev yapan Dursun Ali Kalem, ailesinin yaşadığı, kendisinin de sık sık ziyaret ettiği Akyazı İlçesi'ne bağlı Hasanbey Köyü'nde, sayıları 15'e yaklaşan tavuk çiftlikleri yüzünden sağlıklı bir ortamda yaşayamadıklarını belirtip, 2009 yılından bu yana tavuk çiftliklerinin kapanması için hukuk mücadelesi veriyor.
Kapasiteleri 30 bin ile 50 bin arasında değişen tavuk yetiştirme çiftliklerinin, Hasanbey Köyü'nde hava ve çevre kirliliğine yol açtığını söyleyen, 2009 yılından bu yana kapanması için mücadele ettiğini dile getiren Dursun Ali Kalem, birçok kez şikayet edip dava açmasına rağmen henüz bir sonuca ulaşamadı.
Dursun Ali Kalem, yaklaşık 300 kadar köylü ile birlikte imza toplayıp, bu imzalarla beraber 2009 yılından bu yana gerekli mercilere başvurduklarını belirterek, "Bazı araştırmalara göre bu tavuk çiftlikleri kanser, asit yağmuru, kene tehlikesi ve çeşitli hastalıklara neden oluyor. Çevreye atılan tavuk ölüleri, bazı hayvanlar tarafından tüketiliyor ve bu durum hem hayvanlarımız için, hem de çevre için tehlike arz ediyor. 2009 yılından bu yana köyde yaşayan 300 kadar kişinin rahatsız olmasına, imza toplayıp başvurmasına karşı bu çiftliklere herhangi bir yaptırım yapılamadı." dedi.
Dursun Ali Kalem, sadece kendi evlerinin önünde 3 çiftlik bulunduğunu söyledi.
Babasının gırtlak kanseri olduğunu ve temiz havaya ihtiyacı bulunduğunu da belirten Dursun Ali Kalem, çeşitli firmalar adına tavuk üretimi yapan bu çiftliklerin yerleşim birimlerinin dışına taşınması gerektiğini iddia etti.
Son Dakika › Güncel › Yıllardır Tavuk Ciftliklerine Karşı Mücadele Veriyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?