5. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

5. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu

5. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu

Polis Akademisi Başkanlığı ve Samer Suç Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "5.Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu" Antalya'da başladı.

01.11.2013 15:56

Polis Akademisi Başkanlığı ve Samer Suç Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "5. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu" Antalya'da başladı. Üç gün sürecek olan sempozyumda çocuk istismarı, madde bağımlığı ve aile içi şiddet ele alınacak.

Polis Akademisi Başkanlığı ve Samer Suç Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "5. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu"nda çocuk ihmal ve istismarı, çocukların suça sürüklenmeleri, madde bağımlılığı ve benzeri konular masaya yatırılıyor.

SUÇLU ÇOCUK YOK, EĞİTİMSİZ ÇOCUK VAR

Sempozyum Polis Akademesi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı'nın açış konuşması ile başladı. Fındıklı, konuşmasında çocuğun yetişmesinde ailelerin önemine değinerek önemli mesajlar verdi. Çocukların iyi rol model olma, güzel insanlarla arkadaşlık yapmaları konusunda anne babalara önemli görevler düştüğünü belirten Fındıklı,"Suçların anası maddiyatsa, babası da manevi yoksulluktur" dedi. Fındıklı, sözlerini "Suçlu çocuk yoktur, eğitimsiz çocuk vardır" şeklinde tamamladı.

YÜZYILIN UTANCI: ÇOCUK İSTİSMARI

Türkiye ve yaklaşık 20 ülkeden bilim adamı ile uygulayıcıların katıldığı sempozyumda çocuk istismarı üzerine önemli mesajlar verildi. Adli Tıp eski Başkanı Haluk İnce, yüzyılın utancı çocuk istismarı konusunda neler yapılması gerektiğini ve izlenecek yasal yollar konusunda önemli mesajlar verdi. İnce, sorunun toplumsal olduğunu dile getirirken çözümünde ancak toplumla olacağını belirtti. Sosyo ekonomik şartların çocuk istismarı üzerinde çok fazla etkisi olmadığını kaydeden İnce, "Eskiden olduğu gibi bakkal amca, mahalledeki teyze, öğretmen ve din görevlilerimizle bu sorunu ele almayız" dedi.

Konuşmasına örnekler vererek devam eden İnce, "İstismara uğramış bir çocuk evleniyor.Biz onu adli tıpa çağırıyoruz. Artık o çocuk unutmak istiyor, 'Düş yakamdan' diyor ama biz onu anlamıyoruz. Yasal yolların düzenlemesi olmazsa bu çocukları kaybederiz" şeklinde konuştu.

DİZİLERLE ÇOCUKLAR ŞİDDETE EĞİLİYOR

Prof. Dr. Nevzat Tarhan da 'Şiddet öznesi ve nesnesi olarak çocuklar' konulu konuşmasında özellikle televizyonda yayınlanan dizilerle çocukların şiddete eğildiğini söyledi .

Sempozyum 3 Kasım Pazar gününe kadar sürecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 5. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement