500 Milyar Euroluk İçecek Sektörü İçin İlk Fuar İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

500 Milyar Euroluk İçecek Sektörü İçin İlk Fuar İstanbul'da

500 Milyar Euroluk İçecek Sektörü İçin İlk Fuar İstanbul\'da

Beverage İstanbul içecek sektörünü aynı platformda buluşturuyor

24.02.2014 10:23

Yıllık 500 milyar euroyu aşan dünya alkolsüz içecek sektörü için ilk bağımsız organizasyon İstanbul'da gerçekleşecek. Trio İstanbul tarafından 10-12 Nisan'da düzenlenen Beverage İstanbul, sektörün en büyük oyuncularını bir araya getirecek. Avrupa İşletmeler Ağı'nın desteklediği fuar kapsamında yapılacak konferansta ise sektör temsilcilerinin yanı sıra, Tesco, Migros ve EDEKA gibi market zincirlerinin yöneticileri ve pazarlama dünyasından ünlü simalar konuşmacı olarak yer alacak.

Mevsimsel karşılıkları, alışkanlıkları, tüketim biçimleri ve kültürü itibariyle ekonomide önemli bir payı olan alkolsüz içecek sektörünün bağımsız organizasyonlarla hak ettiği yeri bulması amacı ile düzenlenen Beverage İstanbul (Uluslararası İçecek ve İçecek Teknolojileri Fuarı) İstanbul Kongre Merkezi'nde 10-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

56 ülkeden katılımcı

Beverage İstanbul Fuarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Trio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz "Dünyanın en önemli kaynak sularına sahibiz. Tarım ve meyve üreticiliği de bizim işimiz. Süt üretiminde hayvancılık sektörü çok güçlü. Türkiye'de içecek sektörü gıdanın alt başlığı olamayacak kadar büyük bir sektör. Sektörün acilen bir platforma ihtiyacı var" diyerek, Beverage İstanbul'un, 56 ülkede birliği olan Avrupa İşletmeler Ağı tarafından desteklendiğini ve tüm bu ülkelerden katılımcıların fuarda yer alacağını belirtti.

Tüketim Avrupa'nın çok altında

Meyve suyu, gazlı ve alkolsüz içecek pazarının dünya çapında büyümeye devam ettiğinin altını çizen Mustafa Cingöz, Avrupa'da yıllık kişi başı meyve suyu tüketiminin 27 litre, Türkiye'de sadece 7 litre olduğunu, gazlı içecek tüketiminin ise Avrupa'da 90 litreye yaklaşırken, Türkiye'de rakamın 45 litre seviyelerinde kaldığını vurguladı.

Tüketicinin beyin dalgaları ölçülecek

Beverage İstanbul Fuarı kapsamında "İçecek Endüstrisinde Sürdürülebilirlik; Gençliğin Rolü" ana temasıyla düzenlenecek konferansta, pazarlama stratejileri, sosyal medya, rekabet, marka stratejileri gibi konular ele alınacak sektör temsilcilerinin yanı sıra, Migros, Tesco gibi zincir marketlerin yöneticileri ve reklam, pazarlama dünyasından ünlü simalar tarafından ele alınacak.
Konferansta ayrıca Nöromarketing tekniği de uygulanacak. Son yıllarda dünya pazar araştırma sektörüne yeni bir bakış kazandıran ve vücudun verdiği tepkileri (beynin ürettiği elektrik dalgaları vb.) ölçerek tercihler konusunda bilgi veren yeni bir pazar araştırma metodu olan Nöromarketing, fuar katılımcılarından seçilen özel bir gruba uygulanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 500 Milyar Euroluk İçecek Sektörü İçin İlk Fuar İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement