6 Yaşındaki Çocuk Kuyuya Düştü - Son Dakika
Güncel

6 Yaşındaki Çocuk Kuyuya Düştü

Üzeri sadece kartonla kapatılan çukur, 6 yaşındaki çocuğa mezar oldu.

18.04.2012 09:31  Güncelleme: 18:30

Gaziantep'te bir apartmanın 4. katında oturan Kaya ailesinin 6 yaşındaki çocukları Hasan Kaya, bahçede bulunan ve üzeri kartonla örtülü, 70 metre derinlikteki kuyuya düşmüştü. Yapılan çalışmalar sonucunda minik Hasan'ın cesedine ulaşıldı.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir apartman bahçesinde, giriş deliği 28 santimetre çapında ve kendisi 70 metre derinliğinde olan kuyuya düşen 6 yaşındaki Hasan Kaya'nın cesedi, Kahramanmaraş DSİ Bölge Müdürlüğü'nden getirilen çelik halatlı, 'kılavuz' adı verilen kıskaçlı makineyle çıkarılabildi.

Dün akşam saatlerinde Atatürk mahallesi Payam sokaktaki apartmanın bahçesinde maydana gelen olayda Hasan Kaya, arkadaşlarıyla bahçede oynadığı sırada kuyuya düştü.

Hasan Kaya'nın kuyuya düştüğünü gören oyun arkadaşlarının çığlıkları üzerine bahçeye koşan apartman sakinleri, polis ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları ise sonuçsuz kaldı.

Çocuğun ailesi, kurtarma çalışmaları sırasında kuyunun yanına yaklaşmaya çalışınca polislerle tartıştı ve kısa süreli arbede yaşandı. Yaralanan bir polis, olay yerindeki sağlık ekibince ayakta tedavi edildi.

Sabah saatlerinde yeniden arama kurturma çalışmalarına devam edildi. Kahramanmaraş DSİ Bölge Müdürlüğü'den getirilen çelik halatlı 'kılavuz' adı verilen kıskaçlı makine kuyuya sarkıtıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmada Hasan Kaya'nın cansız bedeni bulundu ve dışarı çekildi. Bu sırada çocuğun ailesi sinir krizleri geçirdi. Hasan Kaya'nın cesedi, Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Fenalık geçiren yakınları da aynı hastanede tedavi altına alındı.

Nizip Kaymakamlığı yetkilileri, kuyunun izinsiz açıldığını tespit etti. Kuyuyu açtıranlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

6 Yaşındaki Çocuk Kuyuya Düştü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 Yaşındaki Çocuk Kuyuya Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement