"6 Yıldır Sıcak Suyla Yıkanamayan" Çobana Kaymakamlık Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

"6 Yıldır Sıcak Suyla Yıkanamayan" Çobana Kaymakamlık Sahip Çıktı

"6 Yıldır Sıcak Suyla Yıkanamayan" Çobana Kaymakamlık Sahip Çıktı

Yazları soğuk suyla duş alan, kış aylarında banyo yapamayan çobana sahip çıkan Eceabat Kaymakamı Dayan sahip çıktı.

18.12.2013 10:03  Güncelleme: 10:34

Eceabat ilçesinde, kötü koşullarda yaşamını sürdüren ve 6 yıldır sıcak banyo yüzü görmeyen Selim Tunca (76), Kaymakam Nurettin Dayan'ın girişimleriyle hamama götürülüp uzun bir aradan sonra yıkanması sağlandı.

ABDESTHANEDE YAŞIYORDU

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Biga ilçesinden yaklaşık 30 yıl önce Eceabat'a göç eden Tunca, Kocadere ve Yolağzı köylerinde sürü sahiplerine uzun yıllar çobanlık yaptı. Yaşlanması ve sürü sahiplerinin hayvanlarını satmasının ardından ilçe merkezine gelen Tunca, kalacak yeri olmaması nedeniyle bir caminin abdesthanesinde yaşamaya başladı. Cemaat, günlerinin çoğunu burada geçiren Tunca'ya yardım elini uzattı. 

KAYMAKAM TALİMAT VERDİ

Yiyecek ve giyecek yardımında bulunulan Tunca, sıcak günlerde soğuk suyla duş aldı, kış aylarında ise yıkanamadı. Mahalle sakinleri daha sonra boş bir eve yerleşen Tunca'nın kötü şartlarda sürdürdüğü yaşam şartlarından, Kaymakam Nurettin Dayan'ı haberdar etti. Dayan ile Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Tunca'yı kaldığı evde ziyaret edip herhangi bir sıkıntısı olup olmadığını sordu. Onun 6 yıldır sıcak bir banyo yapamadığını söylemesinin ardından Dayan, görevlilere talimat verdi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile polis ekiplerince kaldığı odadan alınan Tunca, ilçedeki bir hamama götürüldü ve banyo yapması sağlandı. Dayan, sağlık kontrolünden geçirilen ve bir gece öğretmenevinde misafir edilen Tunca'yı kahvaltıda yalnız bırakmadı.

MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Dayan'a düzenli banyo yapacağı sözünü veren Tunca, "Çobanlığım döneminde yaz aylarında bir kova soğuk suyla yıkanırdım ancak soğuk günlerde yıkanamadım. Sadece çamaşırlarımı değiştiriyordum. Kaymakam'dan Allah razı olsun" dedi. Tunca daha sonra memleketi Biga'ya gönderildi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '6 Yıldır Sıcak Suyla Yıkanamayan' Çobana Kaymakamlık Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement