7,7 Büyüklüğündeki Deprem 10 İli Vurdu… Kadıköy'den Bir Yardım Tır'ı Gönderildi. Odabaşı, 6 Yardım Tır'ını Daha Bölgeye Göndereceklerini Söyledi (Dk) - Son Dakika
Güncel

7,7 Büyüklüğündeki Deprem 10 İli Vurdu… Kadıköy'den Bir Yardım Tır'ı Gönderildi. Odabaşı, 6 Yardım Tır'ını Daha Bölgeye Göndereceklerini Söyledi (Dk)

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki deprem faciasından etkilenen yurttaşlar için Kadıköy Belediyesi’nin çağrısıyla afet merkezinde toplanan yardımlar, bir TIR'a yüklenerek bölgeye gönderildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “En büyük temennimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim çıkarılmaları” dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da bu gece ve yarın 3’er olmak üzere 6 yardım TIR'ını daha deprem bölgesine göndereceklerini söyledi.

06.02.2023 17:59  Güncelleme: 18:09

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki deprem faciasından etkilenen yurttaşlar için Kadıköy Belediyesi'nin çağrısıyla afet merkezinde toplanan yardımlar, bir TIR'a yüklenerek bölgeye gönderildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "En büyük temennimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim çıkarılmaları" dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da bu gece ve yarın 3'er olmak üzere 6 yardım TIR'ını daha deprem bölgesine göndereceklerini söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) büyüklüğünü 7,7 ve 7,6 olarak açıkladığı 10 ilde yıkıma yol açan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından bölgelere yardım TIR'ları gönderiliyor. Kadıköy Belediyesi'nin de çağrısıyla afet merkezinde toplanan yardımlar, hazırlanan TIR'la bölgeye uğurlandı.

ODABAŞI: DAYANIŞARAK BUNLARI DA ATLATACAĞIZ

Yardım malzemeleri TIR'a yüklenirken konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, uçakla giden ekiplerinin Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına başladığını, diğer ekiplerinin de Adana'ya inip Hatay'a doğru geçtiğini söyledi. Odabaşı, "Bu gece 3 TIR daha hazırlandı. Yüklemesi yapıldıktan sonra yola çıkacak. Yarın da 3 TIR yine hazır. Yükleme tamamlanınca o TIR'larımızı da yardım bölgesine göndereceğiz. Herkese dayanışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz ama dayanışarak bunları da atlatacağız" dedi.

KAFTANCIOĞLU: DAYANIŞMALARI İÇİN BÜTÜN İSTANBULLULARA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti, hayatını kaybedenler için rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu. Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

"En büyük temennimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim çıkarılmaları. Ben öncelikle bütün İstanbullulara çok teşekkür ediyorum hem Kadıköy Belediyemizde hem diğer belediyelerimizde olan dayanışma merkezlerine akın akın gelerek, o bölgedeki insanımızın acil ihtiyaçlarını ilettikleri için. Biz de bir an önce bu ihtiyaçlar bölgeye ulaşsın diye TIR'lara yükleyerek afet, deprem bölgesine doğru yola çıkarıyoruz. Zor bir süreç ama bu zor süreci dayanışarak atlatmaya çalışacağız. Hepimize geçmiş olsun diyorum."

7,7 Büyüklüğündeki Deprem 10 İli Vurdu… Kadıköy\'den Bir Yardım Tır\'ı Gönderildi. Odabaşı, 6 Yardım Tır\'ını Daha Bölgeye Göndereceklerini Söyledi (Dk)
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 7,7 Büyüklüğündeki Deprem 10 İli Vurdu… Kadıköy'den Bir Yardım Tır'ı Gönderildi. Odabaşı, 6 Yardım Tır'ını Daha Bölgeye Göndereceklerini Söyledi (Dk) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement