7. Cumhurbaşkanı Evren'in Cenaze Töreni - Son Dakika
Güncel

7. Cumhurbaşkanı Evren'in Cenaze Töreni

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için devlet töreni düzenlenmesi protesto edildi.

12.05.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için devlet töreni düzenlenmesi protesto edildi.

Kayıp yakınlarının oluşturduğu "Cumartesi Anneleri" ile İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Gruba, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

"Kenan Evren öldü, 12 Eylül yaşıyor" yazılı pankart açan katılımcılar, ellerinde 12 Eylül darbesinin mağdurlarının fotoğraflarını taşıdı.

Grup adına konuşan 12 Eylül döneminde gözaltında kaybolan Hayrettin Eren'in kız kardeşi İkbal Eren Yarıcı, Türkiye'nin en kanlı dönemlerinden 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren'in, işlediği insanlık suçlarının hesabını veremeden öldüğünü savundu.

Yarıcı, 12 Eylül Girişim Grubu'nun, Devlet Cenaze Töreni Yönetmeliği ile Askeri Merasim ve Protokol Talimatnamesi'nin değiştirilmesi istemiyle yaptığı başvurunun reddedildiğini ifade ederek, Evren için devlet töreni yapılmasını eleştirdi.

Cenaze töreninde "Merhumu nasıl bilirdiniz?" diye sorulduğunu hatırlatan Yarıcı, "Biz de cevabımızı Galatasaray'dan veriyoruz. Onu halka karşı suç işlemiş, işkencelerde ve idam sehpalarında insanların ölmesine neden olmuş bir insanlık suçlusu olarak bilirdik" dedi.

İkbal Eren Yarıcı, 12 Eylül'le hesaplaşmanın, sorumluları yargı önüne çıkarmakla sınırlanamayacağını kaydetti.

Bu arada, Devrimci 78'liler Federasyonu da Galatasaray Lisesi önünde konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7. Cumhurbaşkanı Evren'in Cenaze Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement