7'den 77'ye Yeniden Hayat Bilgisi Dersleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

7'den 77'ye Yeniden Hayat Bilgisi Dersleri Başlıyor

Şubat 2014'te ilk olarak kapılarını açan Hayat Bilgisi, üniversite sonrası kısa süreli eğitim ihtiyacını karşılamak isteyen yüzlerce öğrenci tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

13.08.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hızla ve sürekli yenilenen hayatlarımız için, yeniden kurgulanmış bilgilere ihtiyaç duyulduğu gerçeğinden hareket eden yetişkinlere yönelik Hayat Bilgisi Okulu, 15 Eylül 2014 tarihinde sonbahar dönemini başlatıyor.

Her yaştan meraklı insanın sınavsız katılabileceği Hayat Bilgisi'nde dersler 4 ve 8 hafta.

Hayat Bilgisi'nde; Suna ve İnan Kıraç Vakfı Genel Müdürü Özalp Birol'dan tarihçi-akademisyen Hakan Erdem'e, televizyoncu Nuri Çolakoğlu'ndan sihirbaz Kubilay Tunçer'e kadar, kendi alanlarında yetkin ve tanınmış isimlerin eğitmenliğinde, kültür endüstrisi – kültür – yaşam kültürü alanlarında birçok değişik başlıkta dersler ve danışmanlık hizmetleri veriliyor. Tüm etkinlikler, Hayat Bilgisi'nin İstanbul Tünel - Asmalımescit'teki merkezinde gerçekleştiriliyor. İstanbul'da hayatın en canlı şekilde aktığı mekanlardan birinin seçilmesi de, Hayat Bilgisi'nin ortaya koyduğu yeni konsept ve hedefi destekler nitelikte.

Hayat Bilgisi kurucu ortaklarından Cem Akaş, yeni dönemde hayata geçirecekleri hedeflerle ilgili olarak şunları söylüyor: "Şubat ayında derslere başladığımız Hayat Bilgisi Okulu'nun gördüğü ilgi açıkçası bizleri de şaşırttı. İnsanların üniversite sonrası bu tarz eğitim alabilecekleri yerler çok sınırlı. Hayat Bilgisi bir tür 'okul', ama yapısı ve dersleriyle alışılmadık bir okul. 'Yeni şeyler bilmek lazım' diyenler için bir merkez. Katılımcılara, eklektik bir yapıda, kültür endüstrisine yönelik 'yoğunlaştırılmış ve içeriden' mesleki dersler ve sanatlara, yaşama, içinde yaşadığımız dünyaya dair kültür dersleri sunmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla, eğitimi veya mesleği ne olursa olsun, 'yeni hayat'larına ilişkin 'geçerli' bilgi sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren bir platform Hayat Bilgisi."

Sanat, Edebiyat, Tarih, Siyaset, İş…

Hayat Bilgisi, 2014 sonbahar programında katılımcılara çok sayıda ilginç ve önemli alternatif sunuyor

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 7'den 77'ye Yeniden Hayat Bilgisi Dersleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement