70'lik Çevreci Dede - Son Dakika
Güncel

70'lik Çevreci Dede

70\'lik Çevreci Dede

Bartın'ın Kozcağız beldesine bağlı Köyyeri köyünde yaşayan 70 yaşındaki Mahmut Ay, çöplük olarak kullanılan mera alanını temizleyip fidan ve çiçek dikerek örnek bir davranışa imza attı.

12.06.2013 11:52

Bartın'ın Kozcağız beldesine bağlı Köyyeri köyünde yaşayan 70 yaşındaki Mahmut Ay, çöplük olarak kullanılan mera alanını temizleyip fidan ve çiçek dikerek örnek bir davranışa imza attı. Mahmut Ay'ın bu hareketi "asıl çevreci nasıl olur" sorusuna güzel bir örnek teşkil ediyor. Köyyeri köyünde çöplerden arındırdığı alana diktiği fidanlarla gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak istediğini belirten Hacı Mahmut Ay, "Bu işi Allah rızası için yapıyorum, herkesin buradan faydalanmasını ümit ediyorum. Buraya incir, nar, üzüm, dut, elma, armut gibi yüze yakın meyve fidanı diktim. Bu alanı çöplerden temizlemek günlerimi aldı. Ama şimdi içim çok rahat. Gelen geçen herkes buradaki meyvelerden yiyebilir. Gayemiz gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmektır. Tek gayemiz Allah rızasıdır" dedi.

Köye ait mera alanında yaptığı düzenlemelerle alanı gül ve meyve fidanları ile donatan 70 yaşındaki Mahmut Ay, bahçenin tüm bakımlarını kendisi yapıyor. Kendi imkanları ile tenekelere su doldurarak damlama yöntemiyle tüm fidanları tek tek sulayan Ay, gençlere taş çıkartıyor. Mahmut Ay'ın bu hareketi takdir toplarken düzenleme yaptığı mera alanının manzarası göz kamaştırıyor. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 70'lik Çevreci Dede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement