Manisa Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, "Kadın ve Hukuk" konulu konferans düzenledi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, 8 Mart'ın kutlama değil, bir farkındalık yaratma günü olduğunu söyledi.
Baro olarak kadın sorunlarına yönelik duyarlılıklarını arttırarak devam edeceklerini kaydeden Arslan, Manisa Adliyesi içinde Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi'nin faaliyete geçmesi için tüm hazırlıkların devam ettiğini, tüm mağdur kadınlara destek vermeye çalıştıklarını vurguladı.
Manisa Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Nezahat Bölge ise kitlesel eylemlerle ve dava takipleriyle kadınların yanında olduklarını ifade etti.
Geçmiş dönemlerde cinayet davalarına müdahillik taleplerinin kabul edilmediğini hatırlatan Bölge, "2015 yılında istismar, boşanma ve şiddet konularında 987 kadın ve çocuğa yardımcı olduk. Şiddetin iki tarafı olmadığını, sessiz kalan her birey şiddete ortak oluyor. İnsanca ve eşit yaşama hakkı sonuna kadar savunulması gerekmektedir" dedi.
Bölge, kadınlara yönelik ayrımcılığın son bulduğu bir Türkiye'de yaşama umuduyla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını sözlerine ekledi.
Konferansa katılan, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Doç. Dr. Olca Sürgevil Dalkılıç, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Anabilim Dalı Dr. Pelin Tuaç ve Dokuz Eylül Üniversitesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Pınar Bacaksız da birer konuşma yaptı.
Son Dakika › Güncel › Manisa Barosu Kadın ve Hukuk Konferansı Düzenledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?