8.Ramazan Şenlikleri Coşkulu Başladı - Son Dakika
Güncel

8.Ramazan Şenlikleri Coşkulu Başladı

8.Ramazan Şenlikleri Coşkulu Başladı

8. gerçekleştirilen Ramazan Şenlikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun Masal Parkında verdiği konser ile başladı.

02.08.2011 16:05

Büyükşehir Belediyesi 8.Ramazan etkinlikleri kapsamında Masal Parkında, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu "Ramazan Ayı Özel Konseri" gerçekleştirdi.

Şenliklerin ilk gününde Masal Parkında, ünlü oyuncular Volkan Saraçoğlu, Sinan Bengier, Tuncay Gürel'in yer aldıkları Geleneksel Gösteri Sanatları Topluluğu'nun sergiledikleri Orta Oyunu, Geleneksel Gölge Oyunu, Meddah, İbiş ile Bey ve Arap Bacı gösterileri Masal Parkını dolduran Gaziantepli sanatseverleri büyük beğenisini topladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz yaptığı konuşmada, '2004 yılında ilkini düzenlediğimiz daha sonra geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan Şenliklerinin bu yıl 8.sini düzenliyoruz. Bu yıl da halkımıza birbirinden farklı etkinlikler sunuyoruz" dedi.

Daha ilk günden Masal Parkı bir karnaval alanına dönüştüğünü belirten Marangoz, "Her gün iftar sonrası 100. Yıl Kültür Parkı içi Amfi Tiyatroda ve Masal Parkında düzenlediğimiz etkinliklerde Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu gösterileri ile geçmiş günlerin Ramazanlarını halkımıza yaşatacağız.

Gaziantebimizin yerel sanatçılarının vereceği birbirinden güzel konserler halkımıza bu yıl da unutulmaz bir ramazan yaşatacak. Vatandaşlarımıza, Ramazan şenliklerine gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyor, aileleri ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak düzenlediğimiz etkinliklere bekliyoruz' diye konuştu.

Masal Parkında Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından verilen "Ramazan Ayı Özel Konseri" sonunda Topluluk Genel Yönetmen Yardımcısı ve Şefi M. İhsan Özel'e GASKİ Genel Müdür Yardımcısı Akif Bindal tarafından günün anısına festival plaketi ve çiçek takdim edildi. Programın sonunda düzenlenen hava-i fişek gösterileri Masal Parkını karnaval alanına çevirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 8.Ramazan Şenlikleri Coşkulu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement