8 Yaşındaki Lösemi Hastası Nesibe'ye Mutlu Haber Almanyadan Geldi - Son Dakika
Güncel

8 Yaşındaki Lösemi Hastası Nesibe'ye Mutlu Haber Almanyadan Geldi

8 Yaşındaki Lösemi Hastası Nesibe\'ye Mutlu Haber Almanyadan Geldi

Konya'da 5 yıldan bu yana lösemi hastası (kan kanseri) olan ve kemik iliği nakli olması gereken 8 yaşındaki Nesibe Uğurlu'ya, mutlu haber Almanya'dan geldi.

08.01.2012 13:45

Konya'da 5 yıldan bu yana lösemi hastası (kan kanseri) olan ve kemik iliği nakli olması gereken 8 yaşındaki Nesibe Uğurlu'ya, mutlu haber Almanya'dan geldi. Nesibe, iliğin nakledilmesi için yapılacak olan kan testinden olumlu sonuç çıkması için bir ümitle sonucu beklemeye başladı.

Konya'da 3 çocuk babası 45 yaşındaki Kerim Uğurlu, 5 yıl önce, ailesiyle birlikte iş bulmak için İzmir'e gitti. O sırada kızı Nesibe Uğurlu, lösemi hastalığına yakalandı. Kerim Uğurlu, iş bulamayınca 6 ay sonra yeniden memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki Kozlu Köyü'ne döndü. Uğurlu'nun eşi, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik sonucu evi terk etti. Kerim Uğurlu, lösemi hastası kızı Nesibe, 14 yaşındaki kızı Merve ve 11 yaşındaki oğlu Hasan Uğurlu ile yaşamaya başladı.

NESİBE'YE SAHİP ÇIKTILAR

Uğurlu'nun diğer kızı Merve'nin de Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı'na (İrsi ateşli hastalık) yakalanması sonucu çocuklarına bakmakta güçlük çekince Nesibe Uğurlu'ya yakın arkadaşı olan ve 26 yıldır bebek hasreti çeken 47 yaşındaki şoför Mümin Özdemir ile eşi 46 yaşındaki Hacer Özdemir sahip çıktı. Yaklaşık 1 yıldır Özdemir çiftiyle birlikte yaşayan ve uygun ilik bulunmadığı takdirde hayatta kalma şansı tehlikeye girecek olan Nesibe'ye mutlu haber Almanya'dan geldi.

ALMANYA'DAN MUTLU HABER

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Merkezi'ne yaptığı müracaat sonucu kızına Almanya'dan ilik bulunduğunu belirten Kerim Uğurlu, "Yaklaşak bir ay önce Kemik İliği Merkezi'nden aradılar ve Almanya'da ilik bulunduğunu belirttiler. İliğin nakil yapılması için kan uyumu şart. Bunun içinde kan testi yapılacak. Testin yapılması için 500 Euro yatırdım. Şu an testin sonucu bekliyoruz. Eğer olumlu sonuç alınırsa kızıma ilik nakli yapılacak ve eski sağlığına kavuşacak."dedi.

Nesibe'ye sahip çıkan Mümin Özdemir ise "Almanya'dan müjdeli haber geldi. İnşallah ilik uyumlu çıkar. Daha önce de bir arkadaşımın kızına yine Almanya'dan ilik bulundu ve nakledildi. Şimdi testin sonuçlanmasını bekliyoruz."diye konuştu.

UMUTLA BEKLEYİŞ

İyileşip arkadaşlarıyla oynamak isteğini söyleyen Nesibe Uğurlu da, "Ben ilik nakli olmak istiyorum. Arkadaşlarım beni dışarda oynamak için çağırıyor, ancak annem beni dışarı hastalığımdan dolayı göndermiyor. Nakil olup iyileştikten sonra arkadaşlarımla oynamak isityorum. Şu an umutlu bir bekleyiş içindeyim."dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Yaşındaki Lösemi Hastası Nesibe'ye Mutlu Haber Almanyadan Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement