87 Günlük Esaret Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

87 Günlük Esaret Sona Erdi

87 Günlük Esaret Sona Erdi

Suriye'de 87 gün esir alınan Cüneyt Ünal, bugün kendisini kurtaran CHP heyeti ile birlikte Türkiye'ye giriş yaptı.

18.11.2012 11:16  Güncelleme: 19:07

Suriye'de tutulan Türk gazeteci Cüneyt Ünal, 3 ay sonra Türkiye'ye geri getirildi. Aralarında CHP Milletvekillerinin de bulunduğu heyet tarafından Türkiye'ye getirilen Ünal, yaptığı açıklamada, Suriye'de 90 gün boyunca kaldığı hücreyi anlatırken gözleri doldu. Ünal, Suriye askerlerinden şiddet görmediğini ifade etti.

"ÇOK HEYECANLIYIM"

Yayladığı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giren Ünal, daha sonra gerekli işlemlerin yapılması için gümrük binasına alındı. Ünal, Türkiye'ye girişinde yaptığı açıklamada, ''Ülkeme gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Neler söyleyeceğimi şu an bilemiyorum'' diye konuştu.

"DÜN İLK KEZ SICAK YATAKTA YATTIM"

Gazeteci Cüneyt Ünal, 90 gündür hapishanede hiç kimseyle konuşmadığını bu yüzden heyecanlı olduğunu, 90 gün sonra yuvasına, eşine dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Aileme, evime gelmek çok güzel" dedi.

Türkiye'ye getirilmesinde emeği geçenlere, çaba gösterenlere teşekkür eden Ünal, Suriye'de hapishanede 2 metrekarelik bir alanda bulunduğunu, gözünü her açtığında karşısında soğuk bir duvar olduğunu, tek bir battaniyeyle 90 gün boyunca yerde, betonda yattığını aktararak, "Dün ilk kez sıcak bir yatak gördüm" diye konuştu. Evine, ailesine kavuşmanın heyecanını, mutluluğunu yaşadığını anlatan Ünal, gözyaşlarını tutamadı.

"MUHALİF ASKER SANIP DÖVDÜLER"

Suriye'de kendisine nasıl davranıldığının sorulması üzerine Ünal, "Davranışları gayet iyiydi. Herhangi bir şiddet görmedim. Çatışma bittikten sonra Halep halkı beni muhalif askerlerden zannettiklerinden, elimde herhangi bir şey olmadığı için, Suriyeli askerlere teslim edinceye kadar bir darp olayı yaşandı, orada bir güzel dayak atıldı. Onun dışında Suriyeli devlet askerlerine teslim edildikten sonra devletin askerleri her hangi bir sıkıntı yaratmadı. Aksine çay ve su ikram ettiler. Daha sonra da aynı gün akşamı askeri bir hapishaneye götürüldüm. O akşam da ifadem alındı." dedi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 87 Günlük Esaret Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement