Tepebaşı Belediyesi'nin bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Eti Eski Fabriaksı'nda düzenlenen görkemli törenle sona erdi.
Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Gülay Kanatlı anısına gerçekleştirilen etkinlikte, 15 gün boyunca çalışan 10 sanatçı tarafından 16 eser üretildi. Çok sayıda davetlinin ve vatandaşın katıldığı sempozyumun kapanış töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sempozyumun açılışının her zaman kendilerine sevinç verdiğini söyledi. Bugünün ise biraz hüzünlü olduğunu belirten Ataç, 15 gün boyunca bir grup insanın kent adına önemli şeyler yapmaya çalıştığını aktardı. Ataç, "Politikada çamur atma vardır, başka konularda da çamur atma vardır. ama bu çamur başka çamur. Üstünüze sıçradığında seviniyorsunuz. Size güzellik ve iyilik katıyor. Böyle bir çamur işte bu. Bugün sanatçılarımızın çoğu eserlerini bitiriyorlar. Gerek bu caddede gerekse parklarda montajları devam ediyor. Her montajdan ayrı bir sevinçle güzellik çıkıyor. Kent farklı bir duygu kazanıyor. Bu sevinci herkesle paylaşıyoruz" dedi.
"KENTİMİZDE 105 HEYKELE ULAŞTIK"
Yapılan şeyin ağır bir iş olduğuna dikkat çeken Ahmet Ataç, Eskişehir'in Türkiye'de önemli bir noktaya geldiğini aktardı. Ataç, "Hakikaten ağır bir iş. Gece yattığınız yeri bilemiyoruz. Aynen zamanında tuğla ve kiremit ustalarının o ağır görevleri yaparken yorulduğu gibi yoruluyoruz. O da belki bir şey üretmenin rahatlığı içinde gece yattığı yeri bilmiyor ama sonunda ülkeye ekonomik bir değer kazandırdı. Bu da kente ve ülkeye çok ciddi bir sanat eseri kazandırıyor. Biraz önce hocamız söyledi heykelde 105 rakamına ulaştık. Geçen seçimde 90 tane heykelimiz vardı. Şimdi ise 105 heykelimiz var. Türkiye'de kaç tane kentte var bu? Tepebaşı ve dolayısıyla Eskişehir böyle bir başarının, becerinin ve güzelliğin sonucunda bu durumlara geldi. Sempozyumumuz ayakta durmaya başladı" diye konuştu.
15 günü çok güzel geçirdiklerini ifade eden sempozyum düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Bilgehan Uzuner de şöyle konuştu:
"Bugünleri görmek tabi çok güzel. Biz yüreğimizi koyduk hep beraber. 15 gün tüm çalışanlar, asistanlarımız, tüm öğrenciler, Tepebaşı Belediyesi'nin tüm ekibi bu işe yürek koydu. 15 günde 10 sanatçı 16 eser kazandırdık. Sanıyorum bu sene 105 eser oldu Eskişehir'de. Bu dünyada bir fark oluşturacaktır. Umarım bunu hep beraber büyüteceğiz. Sanat hayatı uzatmıyor ama genişletiyor. Biz burada 15 günde 5 aylık iş yaptık. Hayatımızı uzatamasakta genişlettiğimizi biliyoruz. Burada yapılan tüm yapıtlar bizim de yapıtlarımız."
Konuşmaların ardından, sempozyuma katılan sanatçılara, onlara yardım eden asistan öğrencilere, sponsorlara plaketleri ve hediyeleri takdim edilirken davetliler de kokteylde bir araya geldi. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Güncel › 9. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?