9 Yıl Önce İşlenen Cinayeti "Kan Örneği" Aydınlattı - Son Dakika
Güncel

9 Yıl Önce İşlenen Cinayeti "Kan Örneği" Aydınlattı

9 Yıl Önce İşlenen Cinayeti "Kan Örneği" Aydınlattı

Bursa'da, 2004 yılında bir kişinin başına demir çubukla vurularak öldürülmesiyle ilgili 2 zanlı, olay yerinden alınan kan örneğinden yola çıkılarak 9 yıl sonra yakalandı

24.09.2013 18:52

Bursa'da, 2004 yılında bir kişinin başına demir çubukla vurularak öldürüldüğü cinayet, olay yerinden alınan kan örneğinden yola çıkılarak 9 yıl sonra aydınlatıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2004 yılında merkez Yıldırım ilçesi Doğa Park'ta başına demir bir çubukla vurularak öldürülen Demetevler Mahallesinin eski muhtarı Mehmet Çiçek'in cesedinin bulunduğu olay yerinden kan örnekleri aldı. Ekipler, aldıkları örnekleri DNA testi için laboratuvara gönderdi ancak yapılan inceleme ve araştırmaya rağmen cinayetin zanlıları bulunamadı.

Bu yıl kablo hırsızlığından dolayı gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Ayhan A'nın (26) kanının, cinayetle ilgili olay yerinden alınan kan örnekleriyle uyuşması üzerine ekipler araştırmayı derinleştirdi. Kriminal Bölge Polis Laboratuvarından DNA örneklerinin tam olarak tespitine ilişkin raporun gelmesi üzerine olaydan 9 yıl sonra gözaltına alınan Ayhan A. (26), ifadesinde cinayeti arkadaşı Uğur D'nin (38) işlediğini iddia etti.

Ayhan A. ifadesinde, "Uğur D'nin alacak verecek meselesi yüzünden muhtar Çiçek'i başına demir bir çubukla vurarak öldürdüğünü, ardından da olayı kimseye anlatmaması için kendisini de ölümle tehdit ettiğini" öne sürdü. Ekipler, Bilecik Açık Cezaevinde bir başka suçtan dolayı hükümlü olan Uğur D'nin kaçmaması için durumu savcılığa bildirdi.

Uğur D. kapalı cezaevine gönderilirken, Ayhan A. da sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9 Yıl Önce İşlenen Cinayeti 'Kan Örneği' Aydınlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement