90 Lise Öğrencisi Çanakkale ve İstanbul'da - Son Dakika
Son Dakika Logo

90 Lise Öğrencisi Çanakkale ve İstanbul'da

90 Lise Öğrencisi Çanakkale ve İstanbul\'da
16.04.2013 14:06  Güncelleme: 14:34

'Kınalı Kuzular' projesi kapsamında; eğitim gördükleri liselerde başarılı olan 90 öğrenci, 4 günlük gezi için Çanakkale ve İstanbul'a gönderildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, eğitim çağındaki öğrencilerin suça bulaşmalarını engellemek ve ödüllendirmek amacıyla 'Kınalı Kuzular' projesi başlattı. Öğrencilere suça karşı dikkatli olunması ve eğitimin öneminin anlatıldığı seminerlerin verildiği proje kapsamında, sınıflarında başarılı olan 90 öğrenci için 4 günlük gezi düzenledi.

Gezi kapsamında 90 öğrenci bugün, İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından otobüslerle Çanakkale ve İstanbul'a gönderildi. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen uğurlama töreni öncesi öğrencilere konuşan Emniyet Müdürü Ömer Aydın, gazi torunlarının şehitler diyarı olan Çanakkale'ye gittiklerine vurgu yaparak, "Siz gazi torunları; Çanakkale'de anıt mezarları ziyaret edecek ve orada ülkemizin değişik yerlerinden giden şehitlerimizi göreceksiniz. Böyle bir geziden sonra inanıyorum ki, tarihimizle ilgili verilen mücadeleyle ilgili çok farklı birikimleri sahip olacaksınız" dedi.

Aydın, daha sonra yolda okumaları için kitap ve çeşitli hediyeler vermesiyle yola çıkan öğrencileri taşıyan otobüsü el sallayarak uğurladı.

4 gün sürecek geziye katılan öğrencilere, Çanakkale ve İstanbul'daki tarihi ve turistik yerlerin gezdirileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 90 Lise Öğrencisi Çanakkale ve İstanbul'da - Son Dakika


Advertisement