Aa."Abd'de Yapılan Açıklamadan Çekindiği İçin Haber İptaline Gittiği" Yönündeki Eleştiriler Tamamen... - Son Dakika
Güncel

Aa."Abd'de Yapılan Açıklamadan Çekindiği İçin Haber İptaline Gittiği" Yönündeki Eleştiriler Tamamen...

Anadolu Ajansı (AA) "Mısır'daki darbeyi İsrail'in desteklemesi" başlığıyla yayımladığı haberini iptal etmesiyle ilgili olarak, "ABD'de yapılan açıklamadan çekindiği için haber iptaline gittiği yönündeki eleştiriler tamamen asılsızdır"...

21.08.2013 20:46

Anadolu Ajansı (AA) " Mısır'daki darbeyi İsrail'in desteklemesi" başlığıyla yayımladığı haberini iptal etmesiyle ilgili olarak, "ABD'de yapılan açıklamadan çekindiği için haber iptaline gittiği yönündeki eleştiriler tamamen asılsızdır" açıklamasında bulundu Anadolu Ajansı (AA) "Mısır'daki darbeyi İsrail'in desteklemesi" başlığıyla yayımladığı haberini iptal etmesiyle ilgili olarak, "ABD'de yapılan açıklamadan çekindiği için haber iptaline gittiği yönündeki eleştiriler tamamen asılsızdır" açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı, bazı internet adreslerinde yer aldıktan sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine de konu olan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ilk haberin, panelde dile getirilen hususları olduğu gibi aktarmak yerine özetleyerek verme üzerine kurulduğu kaydedilerek, "Bu da haberin yeterince anlaşılmasına engel olmuştur. Bu nedenle yeni bir haberle diyalogun olduğu gibi aktarılması gereği duyulmuştur" denildi.

Haberin başlığı ile içeriği arasında da çelişki tespit edildiği belirtilen açıklamada, "AA'nın habercilik anlayışı, başlığın içerikten bağımsız olmaması üzerinedir" ifadesi kullanıldı.

Oldukça hassas bir konuyu gündeme taşıdığı için her iki yanlışlığı gidermek adına haberin yeniden düzenlenerek yayınlanmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, "Ancak "düzeltme' yerine sehven "iptal'i yönünde duyuruda bulunulmuştur.

AA'nın tartışma konusuyla ilgili olarak, "ABD'de yapılan açıklamadan çekindiği için haber iptaline gittiği' yönündeki eleştiriler tamamen asılsızdır" ifadelerine yer verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla konunun gündeme taşınmasına vesile olan temel haberde bir değişiklik yapılmadığının altı çizilen açıklamada, bu haberin, AA'nın diğer yayın dilleri olan İngilizce, Arapça ve Boşnakça ve Rusça yayınlarında da bir değişiklik olmadığı belirtildi.

-AA HABERİ İPTAL ETMİŞTİ-

AA, "Mısır'daki darbeyi İsrail'in desteklemesi" başlığıyla yayımladığı haberinde, "Siyonist düşünürlerin 2 yıl önce İsrail'de yapılan bir panelde, Mısır'da Müslüman Kardeşler'in iktidara gelmesi halinde darbe için çalışacaklarına dair sözlerinin" yer aldığı bilgilerini içeren bir haberi aboneleriyle paylaşmıştı.

Öte yandan, AA "Mısır'daki darbeyi İsrail'in desteklemesi" başlığı ile yayımlanan haberini ilerleyen saatlerde iptal ettiğini açıklamıştı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Aa.'Abd'de Yapılan Açıklamadan Çekindiği İçin Haber İptaline Gittiği' Yönündeki Eleştiriler Tamamen... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement