AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih'te Merkel'e Teşekkür Etti - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih'te Merkel'e Teşekkür Etti

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih\'te Merkel\'e Teşekkür Etti

Çavuşoğlu MÜSİAD'ın düzenlediği 'AB sürecinde Avrupa'daki Türk iş adamlarının Konumu' adlı panele katıldı.

31.05.2014 10:01

Çavuşoğlu MÜSİAD'ın düzenlediği 'AB sürecinde Avrupa'daki Türk iş adamlarının Konumu' adlı panele katıldı. Panelde AB seçimlerinde yeniden seçilen Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Avrupa Milletvekili İsmail Ertuğ da konuştu.

Ertuğ konuşmasında aşırı sağ Avrupa Parlamentosunda grup kurma olasılığına dikkati çekti.

MÜSİAD'a övgüler yağdıran Çavuşoğlu ise MÜSİAD'ın hapisten yeni çıkmış olduğu zamanlarda Başbakan Erdoğan'a fahri üyelik verdiğini hatırlattı.

Merkel'in, Başbakan Erdoğan'ın son Köln ziyaretindeki tutumunu öven Çavuşoğlu 'sayın Başbakanımızın karşılanması, uğurlanması ve aldıkları tedbirler gerçekten takdire şayandır. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz' dedi.

Alman medyasını da tek bir ağızdan Türk Hükumetine tavır aldığını vurgulayan Çavuşoğlu 'Başbakanımızın Köln ziyaretinde tüm Alman basının aynı başlıklarla haber yapması bir tesadüf olamaz. 'Cehenneme git' diyecek kadar küstahlaşan bir üslubu görüyoruz? dedi.

Çavuşoğlu konuşmasının sonunda 'AB en büyük dış politika projemizdir, bunun dışında hiç bir birlik projemiz yoktur. Bu konuda çok samimiyiz. AB'ye alternatif başka bir birlik göremiyorum' dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD Münih- Bavyera teşkilatı başkanı Salim Şahin'in de konuşma yaptığı panele, Bavyera Meclisi SPD'li Milletvekili Arif Taşdelen, bazı yerel politikacılar, Türk STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih'te Merkel'e Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement