AB Desteği ile Avcılar'a Madde Bağımlılığı ile Mücadele Merkezi - Son Dakika
Güncel

AB Desteği ile Avcılar'a Madde Bağımlılığı ile Mücadele Merkezi

AB Desteği ile Avcılar\'a Madde Bağımlılığı ile Mücadele Merkezi

Avcılar Belediyesi, AB hibe projeleri bulunan 'C4 İyileşme Çözümleri ve Ortakları' grubu ile bir araya gelirken, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Rehabilitasyon ve Tedavi Takip Merkezi kurulması için çalışma başlattı.

15.10.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avcılar  Belediyesi, AB hibe projeleri bulunan 'C4 İyileşme Çözümleri ve Ortakları' grubu ile bir araya gelirken, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Rehabilitasyon ve Tedavi Takip Merkezi kurulması için çalışma başlattı.

Son yıllarda artan uyuşturucu kullanımı ile mücadeleye karşı çalışma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, dünyada 40 yılı aşkın süreden bu yana madde bağımlılığına karşı etkili mücadele yürüten ve bu alanda AB hibe projeleri bulunan 'C4 İyileşme Çözümleri Eşbaşkanı Rick Ohrstrom, Levinson Vakfı Başkanı Ben Levenson, Kıdemli Klinik ve Program Danışmanı Dr. Bob Lynn, Türkiye'de Kıdemli C4 Temsilcisi uzman Psikolog Saadet Merih Çengel, C4 Toplum Temsilcisi Çiğdem Sönmez, Avcılar Merkez Karakol Amiri Zülküf Kaya ile görüştü.

BAĞILILIĞIN KALDIRILMASINDA İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR

Avcılar'da Rehabilitasyon ve Tedavi Takip Merkezi oluşturma projesi üzerinde çalıştıklarını ve 4C İyileştirme Çözümleri ekibiyle işbirliği yapacaklarını anlatan başkan Benli, gençleri uyuşturucudan kurtarmak amacıyla rehabilitasyon ve eğitim merkezi kuracaklarını belirterek,  "Dünyada özgüvenli ve sağlıklı gençliğin yetiştirilmesi, gençlerin madde bağımlılığı ve suça eğilimlerinin ortadan kaldırılması konusunda, iki büyük faktör sanat ve spordur. Bunun için gençlerin sanat ve spora yönlendirilmesi gerekmektedir. Spor Müdürlüğü ile Orkestra Müdürlüğü'nü kurduk" dedi.

Başkan Handan Toprak Benli, sokaktan kurtarılabilecek, sanata kazandırılacak tek gencin bile kendileri için çok önemli olduğunu, oluşturacakları Madde Bağımlılığı ile Mücadele Rehabilitasyon ve Tedavi Takip Merkezi'ni Milli Eğitim'e devredebileceklerini söyledi. Bağımlılıkla Mücadele Derneği yöneticisi ve Türkiye C4 Toplum Temsilcisi Çiğdem Sönmez de, projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AB Desteği ile Avcılar'a Madde Bağımlılığı ile Mücadele Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement