AB Ukrayna'ya Reformlar İçin Mayıs Ayına Kadar Süre Verdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

AB Ukrayna'ya Reformlar İçin Mayıs Ayına Kadar Süre Verdi

25.02.2013 23:07

Avrupa Birliği (AB), kapsamlı serbest ticaret ve ortaklık anlaşması için Ukrayna'dan yargı ve insan haklarıyla ilgili somut reformlar talep ederek mayıs ayına kadar süre verdi.

Avrupa Birliği (AB), kapsamlı serbest ticaret ve ortaklık anlaşması için Ukrayna'dan yargı ve insan haklarıyla ilgili somut reformlar talep ederek mayıs ayına kadar süre verdi.

Brüksel'de, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun katılımıyla toplanan Ukrayna-AB zirvesinin ardından yapılan açıklamada, istenen şartların karşılanması halinde kapsamlı serbest ticaret ve ortaklık anlaşmasının kasım ayında imzalanacağı belirtildi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Ukrayna'yı Moskova'nın ya da AB'nin gümrük birliklerinden birini seçmesi gerektiğini kaydetti.

Barroso, "Bir ülkenin hem bir gümrük birliğinin üyesi hem de AB ile serbest ticaret alanı içinde olması mümkün değil" ifadesini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Van Rompuy ise Kiev yönetiminden mayıs ayına kadar somut ilerleme bekledikleri reformlar arasında "siyasi yargılamaların sona ermesini, seçim yasalarının değiştirilmesini ve Avrupa değerlerine bağlılığı" saydı.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

Yayıncı: Tarkan Demir - BRÜKSEL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Ukrayna'ya Reformlar İçin Mayıs Ayına Kadar Süre Verdi - Son Dakika


Advertisement