ABD'de "Yeni Anayasa Değişikliğine Neden Evet Demeliyiz Paneli" - Washıngton - Son Dakika
Güncel

ABD'de "Yeni Anayasa Değişikliğine Neden Evet Demeliyiz Paneli" - Washıngton

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin, "Türkiye'nin daha güçlü olması, daha istikrarlı olması özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için önem ifa ediyor çünkü Türk bayrağı, Türk devleti ne kadar güçlü olursa bu sizlerin...

31.03.2017 08:42

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin, " Türkiye'nin daha güçlü olması, daha istikrarlı olması özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için önem ifa ediyor çünkü Türk bayrağı, Türk devleti ne kadar güçlü olursa bu sizlerin de göğsünü kabartacak. Bu nedenle Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın desteğiyle çok güzel bir sonuç alacağımıza inanıyoruz." dedi.

Gül, ABD'nin başkenti Washington'da partisinin Kuzey Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen "Yeni Anayasa Değişikliğine Neden Evet Demeliyiz?" başlıklı panelde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliği paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişikliğinin Türkiye için önemini vurgulayan Gül, "Bu anayasa değişikliği bir partinin yükselişi için değil Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselişi için yapılan bir anayasa değişikliğidir." ifadesini kullandı.

Gül, ABD'deki Türk vatandaşlarının 1 Nisan itibarıyla sandığa gidecek halk oylamasında güçlü bir "evet" demek için çağrıda bulunduğunu söyledi.

ABD'deki Türk seçmenlerden anayasa değişikliği için çok güçlü bir destek alacaklarına inandığını dile getiren Gül, şöyle konuştu:

"Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü olmasını isteyen vatandaşlarımızsınız. Türkiye'nin daha güçlü olması, daha istikrarlı olması özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için önem ifa ediyor çünkü Türk bayrağı, Türk devleti ne kadar güçlü olursa bu sizlerin de göğsünü kabartacak. Bu nedenle Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın desteğiyle çok güzel bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Bu anayasa değişikliğini AK Parti için ya da bugün için yapmıyoruz, bu anayasa değişikliğini güçlü Türkiye'nin geleceği için yapıyoruz, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 2023 hedeflerine ulaşabilmek için yapıyoruz. Bu değişikliği Türkiye'de şahıslar üzerinden tartışarak çok yanlış bir yere çekiyorlar. Biz şahısların fani olduğunu, geçici olduğunu ama devletimizin, ay yıldızlı bayrağımızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kıyamete kadar yaşayacağına olan inancımızdan, Türkiye Cumhuriyeti'ni güçlendirmek için bu teklifi getirdik."

AK Parti Kuzey Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Levent Ali Yıldız ise referandum sürecinde yaptıkları çalışmalara değinerek, ABD'de yaşayan yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı tüm Türk vatandaşlarına sandığa giderek demokratik haklarını kullanmaları çağrısında bulundu.

Halkoyuna sunulacak düzenlemenin Türkiye için hayati derecede önemli olduğuna dikkati çeken Yıldız, AK Parti Kuzey Amerika Teşkilatı olarak tüm güçleriyle çalıştıklarını anlattı.

Yıldız, "Bu seçimlerde vatandaşlarımızın oyu ne olursa olsun mutlaka ve mutlaka sandığa gitmelerini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine dair fikirlerini sadece sosyal medyada ve arkadaş çevrelerinde değil sandıkta söylemeleri gerektiğini ve demokrasinin ana işlevinin sandık olduğunu belirtiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Amerika Başkanlığını yürüten Ömer Er de halk oylamasının Türk milleti için yeni bir demokrasi eşiği ve milat olacağını ifade etti.

Panele başkent bölgesinde yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

ABD\'de "Yeni Anayasa Değişikliğine Neden Evet Demeliyiz Paneli" - Washıngton
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de 'Yeni Anayasa Değişikliğine Neden Evet Demeliyiz Paneli' - Washıngton - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement