ABD'deki İzleme Skandalı - Son Dakika
Güncel

ABD'deki İzleme Skandalı

ABD\'deki İzleme Skandalı

Guardian gazetesi Snowden'ın sızdırdığı birkaç belgeyi daha yayımlamayı planlıyor Guardian Genel Yayın Yönetmeni Rusbridger: Basının ya da başkalarının konu hakkında bir şey yazmasını istem...

10.10.2013 13:58

Guardian Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Alan Rusbridger, İngiliz Güvenlik Servisi MI5'ten yapılan, "sızdırmalar güvenliğe büyük zarar veriyor" uyarısına rağmen, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın sızdırdığı birkaç belgeyi daha gazetede yayımlamayı planladığını açıkladı.

Rushbridger'ın açıklaması, İngiliz iç istihbarat kuruluşu olarak görev yapan güvenlik servisi MI5 Genel Direktörü Andrew Parker'ın dün gece Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsünde (RUSI-Royal United Services Institute) yaptığı konuşmanın ardından geldi. Parker, İngiliz hükümetine bağlı iletişim ve istihbarat kurumu GCHQ'dan sızdırılan gizli belgelerin ülke güvenliğine zarar verdiğini söylemiş ve teröristlerin bu durumdan faydalandığının altını çizmişti.

BBC Radyo 4'te katıldığı programda açıklamalarda bulunan Genel Yayın Yönetmeni Rushbridger, Snowden tarafından sızdırılan belgeleri The Guardian gazetesinin yayımlama hakkı olduğunu belirtti. Sızdırılan belgelerin "yavaşca ve duyarlı davranılarak" incelendiğini vurgulayan Rushbridger, daha fazla belge haberlerinin gelecekte yayımlanacağını ifade etti.

Rushbridger, casusluk faaliyetlerinin ifşa edilmesi sırasında ülke güvenliği tarafında olanların her şeyi gizli tutmak ve tartışmaya girmek istemediklerini söyledi ve, "Basının ya da başkalarının konu hakkında bir şey yazmasını istemiyorsunuz ancak MI5 de bu tartışmanın tek sesi olamaz" dedi.

MI5 Başkanının dün gece yaptığı "sızdırmalar, teröristlerin işine yarıyor" uyarıların hatırlatılması üzerine, Alan Rushbridger, "Hep böyle diyecekler. İstihbaratın tarihine baktığınızda, mesela 1990'lı yıllara baktığınızda, o dönemdeki güvenlik görevlilerinin de aynı şeyleri söylediğini bulabilirsiniz" ifadesini kullandı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'deki İzleme Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement