ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Paris'te - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Paris'te

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Paris\'te

Kerry, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşecek.

19.02.2014 11:10

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek için Paris'e geldi.

Tunus'taki ziyaretini yarıda keserek Paris'e gelen Kerry, bugün Filistin- İsrail ilişkilerinde yürüttüğü mekik diplomasisi kapsamında Abbas ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Kerry, gün içinde Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile ikili görüşmelerde bulunacak.

Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye, Ortadoğu barış süreci kapsamında ABD'nin sunduğu çerçeve anlaşmasını kabul etmediklerini geçen hafta belirtmiş ve tek seçeneğin direniş olduğunu söylemişti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim faaliyetlerini durdurmayı reddetmesi üzerine 2010 yılının ekim ayında kesilmiş, daha sonra ABD'nin aracılığıyla geçen temmuz ayında tekrar başlamıştı. Görüşmelerde İsrail'in "güvenlik, Filistinli mültecilerin durumu, 1967 sınırlarına dönülmesi ve Kudüs'ün statüsü ve paylaşımı" konularındaki tutumu, çözüm konusunda ortak zemin bulunmasını zorlaştırıyor.

Barış sürecinde mesafe alınması amacıyla bölgede mekik diplomasisi yürüten Kerry'nin, müzakereler sırasında, nihai statü anlaşmasının ana hatlarını içeren bir taslak üzerinde durduğu ifade ediliyor. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Paris'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement