James Webb'den heyecanlandıran keşif! Bir ötegezegende ilk kez karbondioksit tespit edildi - Son Dakika
Güncel

James Webb'den heyecanlandıran keşif! Bir ötegezegende ilk kez karbondioksit tespit edildi

James Webb\'den heyecanlandıran keşif! Bir ötegezegende ilk kez karbondioksit tespit edildi

Güneş sisteminin dışındaki bir gezegenin atmosferinde ilk kez karbondioksit tespit edildi. Heyecanlandıran keşif, ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) 25 Aralık 2021'de uzaya fırlattığı James Webb Uzay Teleskobu ile gerçekleştirildi.

26.08.2022 12:21  Güncelleme: 14:38

New Scientist'in haberine göre, güneş sisteminin dışında yer alan bir ötegezegende ilk kez karbondioksit bulunması, uzak gezegenin gizemlerine dair ipuçlarını ortaya çıkardı.

ATMOSFERDE KARBONDİOKSİT TESPİT EDİLDİ

California Üniversitesinden Natalie Batalha ve 100'den fazla araştırmacıdan oluşan bir ekip, James Webb verilerini inceledi. İncelemelerin sonunda, güneş sisteminin dışında yer alan ve 700 ışık yılı uzaklıktaki WASP-39b adlı ötegezegenin atmosferinde karbondioksit olduğu tespit edildi.

James Webb Uzay Teleskobu bir ötegezegende ilk kez karbondioksit tespit etti

AYRINTILI İNCELEME PEK ÇOK DETAYI ORTAYA ÇIKARTACAK

Araştırmacılar, söz konusu ötegezegenin atmosferini ayrıntılı incelemenin, WASP-39b'nin oluşumu gibi pek çok detayı ortaya çıkarabileceğini değerlendiriyor.

James Webb Uzay Teleskobu bir ötegezegende ilk kez karbondioksit tespit etti

ATMOSFERİNDE ÖNEMLİ MİKTARDA SU İÇERİYOR

Satürn'e yakın büyüklükte kütleye sahip olduğu belirtilen, Şubat 2011'de WASP projesi tarafından keşfedilen ve atmosferinde önemli miktarda su içermesiyle dikkat çeken WASP-39b, Jüpiter'in ise 1,3 katı çapında.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel James Webb'den heyecanlandıran keşif! Bir ötegezegende ilk kez karbondioksit tespit edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement