ABD, İran'ın füze ve İHA programlarına katkıda bulunanlara yaptırım uygulayacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

ABD, İran'ın füze ve İHA programlarına katkıda bulunanlara yaptırım uygulayacak

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

ABD, İran'ın füze ve insansız hava aracı (İHA) programlarına katkıda bulundukları belirtilen 7 şirket ile 5 kişiye yaptırım uygulama kararı aldı. İran Savunma ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Bakanlığı'nın (MODAFL) füze ve İHA programlarına katkıda bulunan şirketlere ve kişilere yaptırım uygulanacağı açıklandı. ABD, İran'ın balistik füze ve İHA programlarının sivillerin yaşamını tehlikeye attığını belirterek, bu ölümcül silahları üretmeyi kolaylaştıranlara bedel ödetmeye devam edeceğini ifade etti.

ABD, İran'ın füze ve insansız hava aracı (İHA) programlarına katkıda bulundukları belirtilen 7 şirket ile 5 kişiye yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İran ve Çin merkezli 7 şirkete, İran Savunma ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Bakanlığının (MODAFL) füze ve İHA programlarına katkıda bulunmaları sebebiyle yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Konuya ilişkin 5 kişiye de yaptırım uygulanacağı belirtilen açıklamada, İran'ın balistik füze ve İHA programlarının hem bölgedeki hem de dünyadaki sivillerin yaşamını tehlikeye attığı kaydedildi.

Açıklamada, "ABD, İran'ın bu ölümcül silahları üretmesini kolaylaştıranlara bedel ödetmeye devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA