KDP ve KYB Terör Listesinden Çıkmak İçin Obama'nın Onayını Bekliyor - Son Dakika
Güncel

KDP ve KYB Terör Listesinden Çıkmak İçin Obama'nın Onayını Bekliyor

ABD Kongresi, KDP ve KYB "üçüncü sınıf terör örgütleri listesinden" çıkardı. Şimdi iki parti Başkan Obama'nın önüne giden tasarının onayını bekliyor.

13.12.2014 14:21  Güncelleme: 17:16

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi'nin, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (KYB) "üçüncü sınıf terör örgütleri listesinden" çıkardığı bildirildi.

"BU TANIMLAMA AMERİKAYA GELMEK İSTEYEN KÜRTLER İÇİN SORUNDU"

ABD'nin Irak ve İran'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Kongresi, KDP ve KYB'yi üçüncü sınıf terör örgütleri listesinden çıkardı. Adil olmayan bu tanımlama, Amerika'yı ziyaret etmek isteyen Kürtler için engel çıkarıyordu. Bu sorunun çözülmüş olmasından memnuniyet duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

"OBAMA'NIN İMZALAYACAĞINI ÜMİT EDİYORUM"

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin, her iki partiyi terör örgütleri listesinden çıkardığı bilgisini kendilerine ilettiğini belirtti. Hüseyin, "Tasarı imzalanmak üzere Başkan Barack Obama'ya gönderilmiş. Obama'nın bunu imzalayacağını ümit ediyoruz" dedi.

IKBY Başkanı Mesut Barzani, daha önce iki partinin ismi, terör listesinde yer aldığı için ABD yönetimine tepki göstermiş ve Washington ziyaretini iptal etmişti.

KDP ve KYB Terör Listesinden Çıkmak İçin Obama\'nın Onayını Bekliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KDP ve KYB Terör Listesinden Çıkmak İçin Obama'nın Onayını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • selhan: asıl tetör listesıne devletlerı koymaları gerekıyor dünyada devlet terörü almış başını gıdıyor örnek bızım kendı ülkemız devlet terörü uyguluyor yılarca bunu yapıyor 24 6 Yanıtla
  • hayırlı olsun darısı pkk ya: Eeee gün olur devran döner boşuna dememişler 19 3 Yanıtla
  • Tarafsiz: Gidin birazda orayi karistirin turkiye icin sevindirici bence ;) 4 7 Yanıtla
  • Ankaralı: Aloooo kardeşim senin hiç dünya siyasetinden haberin yok herhalde obama üç ayrı Kürt guruba silahını satarak birbirini kırdırıyor ve bu sayede Yahudi stok daki silahlarını sayenizde eritiyor Bu ülkede Kürt Türk ayrımı yok devletin en aktif yerlerinde Doğulu kardeşlerim var.istanbula Ankara'ya gelirken bu devlet sizden pasaport mu istiyor ben otuz yıl devlete hizmet ettim devlet dairelerinde Kürt Türk ayrımı görmedim midenizi değil kafanızı çalıştırın siyonistlere malzeme olmayın aynı cephede savaştık aynı dairede çalıştık bir lokma ekmeği paylaştık sızın ne istediğinizi siz kendinizde bilmiyorsunuz bu vatan hepimizin kıymetini bilin.selamlar 3 1 Yanıtla
  • Usa'li: Kurtler basari saniyor biraz bedava petrol verdik diye :))) seneye top yekun saldirirlarsa sasmayin. Ayik olun hacilar kimse kimseyi bedavadan bi yerden cikarmaz bi yerede sokmaz. havalanmayin siz ancak havanizi alirisiniz. Burda isler boyle. Somurulecek ve cahil bir yer oldumu usa orda ;) 0 2 Yanıtla

Advertisement