ABD, Kudüs'te bir Yahudi yerleşim birimindeki sinagoga düzenlenen saldırıyı kınadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD, Kudüs'te bir Yahudi yerleşim birimindeki sinagoga düzenlenen saldırıyı kınadı

ABD, Kudüs\'te bir Yahudi yerleşim birimindeki sinagoga düzenlenen saldırıyı kınadı
28.01.2023 00:52  Güncelleme: 01:01

NEW ABD, Kudüs'te bir Yahudi yerleşim birimindeki sinagoga düzenlenen ve en az 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

NEW ABD, Kudüs'te bir Yahudi yerleşim birimindeki sinagoga düzenlenen ve en az 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yazılı açıklamasında, "Bu akşam Kudüs'teki bir sinagogda meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor ve en az 8 masumun öldürüldüğü can kayıplarının şok ve üzüntüsünü yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Saldırının trajik bir şekilde Uluslararası Holokost Anma Günü'ne denk geldiğini belirten Jean-Pierre, ABD'nin İsrail hükümeti ve halkına tam destek olmaya devam edeceğini vurguladı.

Jean-Pierre, yaralılara yardım etmek ve saldırının faillerinin bulunmasına destek vermek üzere ABD Başkanı Joe Biden'ın güvenlik ekibini, İsraillin ilgili kurumlarıyla temas etmeye yönlendirdiğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD, Kudüs'te bir Yahudi yerleşim birimindeki sinagoga düzenlenen saldırıyı kınadı - Son Dakika


Advertisement