ABD'li Piyanist; Klasik Müzik, Eğlence Müziği Değil - Son Dakika
Güncel

ABD'li Piyanist; Klasik Müzik, Eğlence Müziği Değil

ABD\'li Piyanist; Klasik Müzik, Eğlence Müziği Değil

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde devam eden '8'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin onur konuğu olan ABD'li piyanist Micha Dacic, konserini Diyarbakır'da şehit olan 13 Mehmetçik anısına verdiğini söyledi.

16.07.2011 11:30

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde devam eden '8'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin onur konuğu olan ABD'li piyanist Micha Dacic, konserini Diyarbakır'da şehit olan 13 Mehmetçik anısına verdiğini söyledi. Dacic, "Ülkelerin gençleri her zaman kahraman olmuştur. Vatan toprağını korumak için mücadele veren gencecik çocukların ölümlerinin bıraktığı derin acıyı herkesle paylaşıyor, saygıyla anıyorum" dedi.

Bodrum'un Gümüşlük Beldesi'nde devam eden '8'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Festivali'nin onur konuğu olan dağılan ülke; Yugoslavya asıllı ABD'li ünlü piyanist Misha Dacic'in tarihi Eklisia Kilisesi'nde konser verdi. Konseri eski jandarma genel komutanı emekli orgeneral Aytaç Yalman, devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ve çok sayıda sanatsever izledi. Konser öncesir açıklama yapan festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay, "Acımız çok büyük. Türkiye'nin birçok yerinde konserler iptal edildi. Konser öncesi iptal konusunu dile getirdiğimiz piyanist Micha Dacic de taziyelerini iletti ve bu gece her bir notayı Diyarbakır'daki çatışmada şehit olan askerlerimiz için çalacağını söyledi. Konserimizi önce iptal etmeyi düşündük. Ancak, klasik müzik, zaten matem zamanlarında ulusal radyolarda da çalınan bir müzik tarzıdır. Bir eğlence müziği değildir. Micha da şehitlerimiz için çalacağını söyleyince iptal fikrinden vazgeçtik" dedi.

Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlanılan konserde Dacic, ünlü besteci F. Lizst'in, 'Les Cloches de GenŠve-Nocturne, Triomphe Funebre du Tasse, AprŠs Une Lecture Du Dante' isimli eserlerine yer verdi. Dacic, konser sonunda yaptığı açıklamada, "Ülkelerin gençleri her zaman kahraman olmuştur. Vatan toprağını korumak için mücadele veren gencecik çocukların ölümlerinin bıraktığı derin acıyı herkesle paylaşıyor, vatan toprağı için ömürlerinin en güzel günlerinde gözlerini bile kırpmadan mücadele veren gençleri saygıyla anıyorum" dedi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'li Piyanist; Klasik Müzik, Eğlence Müziği Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement