ABD'li Piyanist Şehitler Anısına Çaldı - Son Dakika
Güncel

ABD'li Piyanist Şehitler Anısına Çaldı

ABD\'li Piyanist Şehitler Anısına Çaldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde devam eden 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin onur konuğu olan Yugoslav asıllı ABD'li piyanist Micha Dacic, konserini Diyarbakır'daki hain pusuda şehit olan 13 Mehmetçik anısına verdiğini söyledi.

16.07.2011 15:41

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde devam eden 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin onur konuğu olan Yugoslav asıllı ABD'li piyanist Micha Dacic, konserini Diyarbakır'daki hain pusuda şehit olan 13 Mehmetçik anısına verdiğini söyledi. Dacic, 'Ülkelerin gençleri her zaman kahraman olmuştur. Vatan toprağını korumak için mücadele veren gencecik çocukların ölümlerinin bıraktığı derin acıyı herkesle paylaşıyor, saygıyla anıyorumö dedi.

Bodrum'un Gümüşlük beldesinde devam eden 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Festivali'nin onur konuğu olan Yugoslav asıllı ABD'li dünyaca ünlü piyanist Misha Dacic'in tarihi Eklisia Kilisesi'nde düzenlenen konserini, eski jandarma genel komutanı emekli orgeneral Aytaç Yalman, devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ve çok sayıda sanatsever izledi. Konser öncesinde bir açıklama yapan festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay, 'Acımız çok büyük. Türkiye'nin birçok yerinde konserler iptal edildi. Konser öncesinde iptal konusunu dile getirdiğimiz piyanist Micha Dacic de taziyelerini iletti ve bu gece her bir notayı Diyarbakır'daki çatışmada şehit olan askerlerimiz için çalacağını söyledi. Konserimizi önce iptal etmeyi düşündük ancak klasik müzik, zaten matem zamanlarında ulusal radyolarda da çalınan bir müzik tarzıdır. Bir eğlence müziği değildir. Micha da şehitlerimiz için çalacağını söyleyince iptal fikrinden vazgeçtikö dedi.

Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlanılan konserde Dacic, ünlü besteci F. Lizst'in 'Les Cloches de Gen've-Nocturne, Triomphe Funebre du Tasse, Apr's Une Lecture Du Danteö isimli eserlerine yer verdi. Dacic, konser sonunda yaptığı açıklamada, 'Ülkelerin gençleri her zaman kahraman olmuştur. Vatan toprağını korumak için mücadele veren gencecik çocukların ölümlerinin bıraktığı derin acıyı herkesle paylaşıyor, vatan toprağı için ömürlerinin en güzel günlerinde gözlerini bile kırpmadan mücadele veren gençleri saygıyla anıyorumö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'li Piyanist Şehitler Anısına Çaldı - Son Dakika


Advertisement