ABD'liler İncirlik Üssü'nden Ayrılamaya Başladı - Son Dakika
Güncel

ABD'liler İncirlik Üssü'nden Ayrılamaya Başladı

ABD'nin Türkiye'deki üslerde çalışan ABD'li personelin ailelerinin ülkeden ayrılması emrinin ardından Adana İncirlik Üssü'nden çıkışlar başladı.

04.04.2016 17:46

ABD Savunma Bakanlığınca (Pentagon) verilen Adana, İzmir ve Muğla'da bulunan askeri üslerde çalışan Amerikalı personelin ailelerinin ülkeden ayrılması talimatının ardından İncirlik'ten tahliyeler başladı. Üssün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, IŞİD'e karşı yürütülen 'Doğal Kararlılık' operasyonunda İncirlik Üssü'nün çok önemli bir merkez haline geldiği belirtildi.

KARARI TÜRK HÜKÜMETİ İLE KONUŞARAK ALDIK

Açıklamada, ABD ordusunun Avrupa'daki komutanı General Philip Breedlove'ın "Aileleri ve sivilleri tahliye etme kararını Türk hükümeti, ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlığıyla yaptığımız istişareler sonucu aldık. Bunun aileler açısından yıkıcı bir karar olduğunu anlıyorum ancak onları güvende tutmak ve terörizme karşı mücadelede müttefikimiz olan Türkiye'yi ve kuvvetlerimizin muharebe etkinliğini sağlamak için bu kararı almamız gerekiyordu." ifadelerine yer verildi.

AİLELER ABD'YE DÖNÜYOR

Verilen tahliye kararının ardından 39. Hava Kanat Komutanlığı personelinin, aileleri ve sivilleri tahliye için büyük çaba sarf ettiği ifade edilirken, ailelerin ilk olarak Almanya'da bulunan Ramstein Hava Üssü'ne, oradan da Amerika'ya gönderileceği belirtildi.

670 KİŞİ ÜSTEN AYRILDI

Eylül 2015'te ailelerin ve sivillerin gönüllü olarak üsten ayrılabileceği talimatının ardından bazı ailelerin bu talimata uyduğu, bazılarının ise üste kalmayı tercih ettiği, bugüne kadar 670 kişinin üsten ayrıldığı bilgisine yer verildi.

39. Hava Kanat Komutanı Albay John Walker ise talimatın ardından hızla yapılan tahliye işlemlerinin zor bir süreç olduğunu belirterek, "Ailelerimiz, bizler için çok önemli. Bizim, savaşa devam edebilmemiz için onların geride durması gerek. Bu tahliye işlemlerini zahmetsiz yapmak için elimizden geleni yapıyoruz." ifadesini kullandı. Ailelerin tahliyesinin ardından üste kalan personele psikolojik destek amaçlı sağlık ekiplerinin oluşturulduğu ve her türlü tıbbi ve psikolojik desteğin verileceği ifade edildi.

ABD\'liler İncirlik Üssü\'nden Ayrılamaya Başladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD'liler İncirlik Üssü'nden Ayrılamaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • Zerdeşt Avesta: İlk defa Amerika türk dostlarını yalnız bıraktılar...gerçi türklerin DAİŞ dostları vardır :))))) 17 2 Yanıtla
  • DEVLET: SAVAŞA HAZIRIZ ZATEN İÇİNDEYİZ VEDE KORMUYORUZ EY HAVALLER ETEKLERİNİZİ GİYİP GELİN OYUN HAVASI BİZDEN 14 1 Yanıtla
  • Zerdeşt Avesta: Türkiye parçalanacak ve korkunç bir iç savaş geliyor.Canini seven kaçsın! 8 5 Yanıtla
  • kaptam: defolun gidin lan zaten sizi kim istiyoki abd türkiyeye dost görünen fakat en büyük düsmandır cıkarı olmasa bizi bi kasık suda bogarlar 8 4 Yanıtla
    hastürk: amerikayı hangı hükümet destekliyor onu da yazsana 20 1
  • Deniz Danimarka dan: NATO DEFOL GIT 8 1 Yanıtla
  • Selçuk: Savaş başlasın korkunun ecele faydası yok zaten öleceğiz allah yolunda ölmüş oluruz bütün dünya üzerime gelsin sıkıntı yok yaradanın dediği olur 6 3 Yanıtla
    JamaL Dersim: Savaş çıkarsa ülkeden kaçan ilk sen ve senin gibiler olur... 0 0
  • Mehmet yilmaz: Turkiyeye kurban olsunlar 8 0 Yanıtla
  • Zerdeşt Avesta: Onlarda Türkiye de ki iç savaşın farkına vardılar...yaza doğru kan gövdeyi götürecektir 4 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement