ABD ve Çin Dışişleri Bakanları Orta Doğu ve ikili ilişkileri görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

ABD ve Çin Dışişleri Bakanları Orta Doğu ve ikili ilişkileri görüştü

ABD ve Çin Dışişleri Bakanları Orta Doğu ve ikili ilişkileri görüştü
06.12.2023 13:29  Güncelleme: 13:37

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile telefon görüşmesi yaparak Orta Doğu'daki çatışmaların önlenmesi ve ticari gemilere yönelik saldırıların tehdit oluşturduğunu vurguladı. İki bakan, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasındaki ilerlemenin geliştirilmesi konusunda anlaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile telefonda Orta Doğu ve ikili ilişkiler konularını ele aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Blinken ve Vang, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Blinken, Orta Doğu'da çatışmanın yayılmasının önlenmesi için tarafların beraber çalışması gerektiğine dikkati çekerek Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik saldırıların uluslararası deniz hukuku açısından tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Vang ve Blinken, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping görüşmesinde kaydedilen ilerlemenin geliştirilmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 4 Aralık'ta, Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası sularda 3 ticari gemiye 4 saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da İran'ın Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik saldırıların "nihai sorumlusu" olduğunu söylemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD ve Çin Dışişleri Bakanları Orta Doğu ve ikili ilişkileri görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement