"Abdülkadir Molla'nın Asılması, Hukuk Skandalı ve Vahşettir" - Son Dakika
Güncel

"Abdülkadir Molla'nın Asılması, Hukuk Skandalı ve Vahşettir"

"Abdülkadir Molla\'nın Asılması, Hukuk Skandalı ve Vahşettir"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün: "Mısır, Suriye, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş'te yaşanan acı olaylar, yönetimleri halkın iradesine dayanmayan, sırtını batıya dayamış yöneticilerden kaynaklanıyor.

16.12.2013 10:40

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdüldakir Molla'nın idam edilmesine ilişkin, " Mısır, Suriye, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş'te yaşanan acı olaylar, yönetimleri halkın iradesine dayanmayan, sırtını batıya dayamış yöneticilerden kaynaklanıyor. Artık İslam dünyasının silkinip, kendine gelmesi lazım" dedi.

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Molla'nın idam edilmesiyle Bangladeş yönetiminin ülkesine en büyük kötülüğü yaptığını söyledi.

Yönetimin 50 yıl önceki siyasi olayları kaşıyarak Molla'yı astığını, ardından meydana gelen olaylara davetiye çıkardığını belirten Üstün, " Abdülkadir Molla'nın asılması, hukuk skandalı ve vahşettir. Yönetim durup dururken neden böyle bir şey yapar? İktidar, bu yaptırımlarla başta kalabileceğini, halkın takdirini kazanacaklarını mı sanıyor?" şeklinde konuştu.

"İslam dünyasının silkinip, kendine gelmesi lazım"

Üstün, Molla'nın idamı ve sonrasında gelişen olaylarla fitne tohumları ekildiğini kaydetti.

"Bangladeş'teki bu olaylar dünyadaki güç odaklarının baskısı sonucu yaşanmıştır" diyen Üstün, "İslam ülkelerindeki yönetimler, dünyadaki güç odaklarının kuklası haline geldi. İslam coğrafyasındaki bu kukla iktidarlar yönetimi halkın gerçek iradesine bırakmadıkları sürece bu tür acılar yaşanmaya devam edecek. Mısır, Suriye, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş'te yaşanan acı olaylar, yönetimleri halkın iradesine dayanmayan, sırtını batıya dayamış yöneticilerden kaynaklanıyor. Artık İslam dünyasının silkinip, kendine gelmesi lazım" ifadesini kullandı.

Üstün, Müslüman'ın Müslüman'a yaptığını, başka kimsenin yapmadığını dile getirerek, mezhep kavgası ve kavmiyetçi çatışmaların İslam dünyasını bitireceğini, Müslümanların bu tabloyu görmesi gerektiğini, dünyadaki güç odaklarının yeni dünya ve sömürü düzenini bu şekilde kurduğunu aktardı.

İslam devletlerindeki milli duruş ve kararlılığın güç odaklarının girişimlerini boşa çıkaracağını vurgulayan Üstün, "Millete fırsat verildiği zaman ilk seçimlerinde yanlış karar verebilirler ancak 2. ve 3. seçimlerinde mutlaka doğruyu buluyorlar" diye belirtti. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Abdülkadir Molla'nın Asılması, Hukuk Skandalı ve Vahşettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement