Adidas Originals ile Stan Smith Efsanesi Geri Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Adidas Originals ile Stan Smith Efsanesi Geri Dönüyor

Adidas Originals ile Stan Smith Efsanesi Geri Dönüyor

adidas, 1968 ABD Açık ve 1970 Avustralya Açık Tenis Turnuvalarında şampiyon olarak tenis ayakkabısı serisine ismini veren Stan Smith için global bir kampanya başlattı.

04.03.2014 09:40

adidas, 1968 ABD Açık ve 1970 Avustralya Açık Tenis Turnuvalarında şampiyon olarak tenis ayakkabısı serisine ismini veren Stan Smith için global bir kampanya başlattı. Birçok sanatçı ve sporcunun katılımı ile düzenlenen kampanya ile, tenis dünyasında şık tasarımı ile fenomen haline gelen adidas Stan Smith tenis ayakkabıları yeniden gün yüzüne çıkıyor.

adidas'ın ikonik tenis ayakkabısı serisine ismini veren Stan Smith, adidas tarafından dünya çapında yürütülen bir kampanya ile birkaç yıllık aradan sonra sokaklara geri dönüyor. Tenis dünyasının en ilgi çekici isimlerinden olan Stan Smith için düzenlenen kampanyaya, Stan Smith hayranı yeni yetenekler katılıyor. Bu isimler arasında aktörler Will Arnett, Max Greenfield ve Ana Girardot; sporcu Andy Murray; şarkıcı-söz yazarları Sky Ferreira ve Momo Wu, DJ'ler Kim Ann Foxman ve Terranova; tasarımcılar Lucio Castro ve Louis-Marie Castelbajac; ile sanatçılar Hisham Akira Bharoocha ve Xander Gaines de yer alıyor.

Efsane tenisçi Stan Smith, aralarında 1968 ABD Açık ve 1970 Avustralya Açık gibi büyük turnuvalarda şampiyon olduğunda adidas tenis ayakkabılarına adını verdi. adidas Stan Smith tenis ayakkabıları, sadece bir tenis ayakkabısı olarak elde ettiği başarının çok daha ötesinde duru, şık estetiği ile tasarımcılar, editörler ve koleksiyoncular arasında bir stil ikonu haline geldi. Ayakkabı yeşil bilek şeritli tamamen beyaz klasik tasarımına ek olarak yıllar içinde çeşitli renk ve kumaş kombinasyonları ile de adidas mağazalarında yer aldı.

Tenis ayakkabısı olarak sunulduğu ilk günden bu yana Stan Smith, kortlardan sokaklara çıkarak tüm zamanların en çok satan adidas ayakkabılarından biri haline geldi. Son birkaç sezondur raflardan kaldırılan Stan Smith hiç olmadığı kadar sade ve yeşil rengiyle geri dönüyor. Sürdürülebilir ve birinci sınıf malzemelerden yapılan ünlü klasik beyaz tasarım, İlkbahar-Yaz 2014 sezonunda en ikonik üç topuk şerit rengi ile Ocak ayında raflardaki yerini alırken, renkli süet versiyonları ise Mart ayında piyasaya sunulacak.

Kimi tarzlar zaman içinde kaybolup gider, kimileri ise sadece daha da gelişir…

adidas Originals Stan Smith ayakkabı, mevcut olan en ikonik ayakkabı tasarımlarından biri. adidas Stan Smith'in ara verilen birkaç sezonda ikon olarak statüsü daha da gelişti. Uzmanların görebileceği küçük farklılıklar olsa da, bu her tarza hitap eden bir ayakkabı modeli. Kutusundan yeni çıkmış bir çiftten daha güzel bir şey olmasa da, kullanılmış halde de harika görünüyorlar.

Stan Smith ayakkabının sırrının iki yönlü olduğu söylenebilir. Adi Dassler'in "Form, fonksiyonu izler" tasarım felsefesi, fonksiyonellik ile birleşen sade tasarımın yolunu açtı. Sonuçta tasarımının yanı sıra, fonksiyonu ile de saf beyaz deri ayakkabı ortaya çıktı. Ayakkabının delikli tasarımı sade bir görünüm vermekle kalmıyor, aynı zamanda gerekli nefes alabilirliği de sağlıyor.

Tarihi

Tenis kortlarından sokaklara çıkmasından bu yana adidas Originals Stan Smith ayakkabı, 40 milyon çifti aşan satış rakamı ile tüm zamanların en çok satan ayakkabısı haline geldi. Yükselen Amerikan tenis ikonu Stan Smith 1971 yılında dünyanın ilk deri tenis ayakkabılarını giymeye başladığında, bunlar aslında eski bir Fransız tenis oyuncusunun adını taşıyordu. Hem 1971'deki ABD Açık ve Davis Kupası'nda hem de 1972'deki Wimbledon'daki zaferleri ile gelen iki başarılı sezonun ardından, basit beyaz deri siluetin adı Stan Smith olarak değiştirildi.

1972 yılındaki isim değişikliğinin ardından, yeni Stan Smith spor ayakkabı bu sefer ayakkabı kutusunun üzerinde Stan'ın ismi ile tekrar sahneye çıktı. 1980 yılında, Stan Smith dünya çapında satışa sunulmaya başlandı ve kendisine ait bir takipçi kitlesi edindi.

1990'lı yıllar, Stan Smith ayakkabıların yeniden yükselişi ile ayakkabının sokak modasında yeni dalga olarak benimsenmesine şahitlik ederken ayakkabı da yaşam tarzı kategorisindeki yerini sağlamlaştırdı.

Yıllar içinde, Stan Smith ayakkabılar çeşitli tarz ve görünümler ile tekrar tekrar yorumlansa da, klasik tasarımı her rötuş ve değişiklikte kendisini göstererek 40 yıl önce olduğu gibi bugün de ikonik statüsünü korumayı başardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adidas Originals ile Stan Smith Efsanesi Geri Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement