Dünyanın en iyi koşu ayakkabısı markası ASICS, 2007 yılında kurulan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği 1159 koşu ile 1620 üyeye ulaşan Adım Adım ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Sponsorluğun lansmanı, 7 Ocak cumartesi sabahı Belgrad Ormanı'nda gönüllüleri bir araya getiren Adım Adım koşusunda gerçekleşti.
Japon teknolojisinin ve inovasyon performansının en iyi örneği olan ASICS, amacı kurumların sosyal sorumluluk projelerini bireylere taşımak, kurumların temelini oluşturan bireyleri güçlendirmek ve bunu da spor ile başarmak olan Adım Adım'la 2 senelik sponsorluk anlaşması imzaladı. Sponsorluk kapsamında, Adım Adım'ın gerçekleştireceği tüm spor aktivitelerine destek verecek olan ASICS, spor yaparak sosyal sorumluluk projelerini kitlelere daha fazla duyurmak, sosyal duyarlılık bilincini yükseltmek ve herkesi spor yapmaya davet etmeyi hedefliyor.
2007 yılında kurulan Adım Adım, yurt dışında sivil toplum kuruluşlarına kaynak yaratmak için kullanılan yardımseverlik koşusu kavramını Türkiye'de anlatmak, öğretmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kuruldu. Adım Adım, Türkiye ve dünyada çeşitli koşu organizasyonlarına düzenli olarak katılan ve sayıları 1620'ye ulaşan gönüllü sporculardan oluşuyor ve bugüne kadar 1159 yardımseverlik koşusu gerçekleştirildi. Bir Adım Adım üyesi, yaptığı her yardımseverlik koşusunda toplam 1.700 TL bağış topladı, bu bağışlar sayesinde her koşusunda 13 hayata dokundu.
ASICS Türkiye Pazarlama Müdürü Hande Güler, ASICS Türkiye olarak spor ve duyarlılığı en iyi şekilde birleştiren, sporu sadece kendisi için değil, diğer insanlara fayda sağlayan bir araç olarak benimseten ADIM ADIM'a sponsorluk desteği vermekten duydukları mutluluğu paylaşırken, bu sponsorluğun ASICS'in kuruluş amacıyla tam bir bütünlük oluşturduğunu söyledi; '2'inci Dünya Savaşı'nın ardından 1949 yılında Japonya'da Kihachiro Onitsuka tarafından kurulan ASICS, savaştan sonra çocukların içindeki agresif duyguları spor yaparak kimseye zarar vermeden dışa vurabileceklerine duyduğu inanç ve onları sokakların kötü alışkanlıklarından uzak tutmak amacıyla spora yönlendirmek fikriyle doğdu.' Güler, Adım Adım'ın da kuruluş hedefinin aynı temele oturmasının, birlikte hareket etmelerindeki en önemli etken olduğunu söyledi.
Adım Adım'ın 2011 yılından beri her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirdiği koşularına bu yılda devam edeceğini belirten Adım Adım Kurucu Üyesi Itır Erhart, 2004 yılında ilk yardım amaçlı maratonunu ASICS ile koştuğunu ve o zamanlar en büyük hayalinin Turkiye'de de sivil topluma destek vermek icin koşabilmek olduğunu söyledi. Erhart, 2007 yılında kurdukları Adım Adım'ın 2012'de yoluna ASICS'le güç birliği içinde devam edeceğini belirterek, çıkış noktası sosyal sorumluluk olan ve koşu sporunda ilk akla gelen markayla birlikte calışmanın hem koşucu hem de bağışçı sayılarının artmasına katkıda bulunacağına duyduğu inancı sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › Adımlar 2012'de ASICS ile Atılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?