Adıyaman Gölbaşı'nda 'Referandum ve Anayasa Değişikliği' Konferansı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman Gölbaşı'nda 'Referandum ve Anayasa Değişikliği' Konferansı

Gölbaşı'nda 'Referandum ve Anayasa Değişikliği' konferansıADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, Adıyaman Barosu ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 'Referandum ve Anayasa Değişikliği' konulu konferans düzenlendi.

02.04.2017 16:44

Gölbaşı'nda 'Referandum ve Anayasa Değişikliği' konferansı

ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, Adıyaman Barosu ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 'Referandum ve Anayasa Değişikliği' konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu ve Prof. Dr. Süheyl Batum konuşmacı olarak katıldı. Avukatlar ve vatandaşların katıldığı konferansta konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin Anayasa değişikliğine ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye'nin zemin kattan Gölbaşı'nı, tüm Türkiye'yi göklere taşıyacak bir Anayasa değişikliğine ihtiyacı vardır. Ama Türkiye'nin kömürlüğe indirecek bir Anayasaya ihtiyacı yoktur. Önümüze konulan bir Başkanlık Sistemi değildir Gölbaşı. Önümüze konulan, sultanlık sistemidir. 1923'te Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu gün, bu ülkenin insanları vatandaş olmuştur ve sultanlığa 'Hayır' demiştir. 1923'teki o sesin dindiğini sananlara 16 Nisan'da bu millet bir kez daha 'Hayır' diyecektir. Bizim sorunlarımız öyle iddia edildiği gibi çözülmez falan değil. Biz birleşmişiz, biz kaynaşmışız. Cumhuriyetin mayası Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde şükürler olsun tutmuştur dostlarım. Bu çimento tutmuştur, bu maya tutmuştur. İhtiyacımız öyleyse insanı, vatandaşı Ankara'ya meclise taşımaktır, sizi meclise taşımaktır. Bunu yapmayan, sizi meclise taşımayan hiçbir Anayasa değişikliği sizin menfaatinize değildir. O yüzden bu Anayasada halk yoktur, vatandaş yoktur, insan yoktur. Gölbaşı siz bu Anayasada yoksunuz. Sizi yok sayanlara cevabımız hazırdır; hayır, hayır, hayır."

Prof. Dr. Süheyl Batum ise, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki maddeleri anlattı.

Adıyaman Gölbaşı\'nda \'Referandum ve Anayasa Değişikliği\' Konferansı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman Gölbaşı'nda 'Referandum ve Anayasa Değişikliği' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement