Adıyaman Merkezli Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Adıyaman Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

21.09.2018 12:51

Adıyaman merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 11 zanlı yakalandı.

Adıyaman merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 11 zanlı yakalandı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 11 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Adıyaman merkezli olmak üzere İstanbul, Gaziantep, Samsun, Burdur ve Tokat'ta belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 4 doktor öğretim üyesi, 4 doktor ile öğretim görevlisi, eczacı ve memur gözaltına alındı.

Örgütün "akademisyen ve doktor yapılanması" içerisinde yer aldıkları ve doktorlardan sorumlu imamın da aralarında bulunduğu iddia edilen zanlılar, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan zanlılardan 2'sinin meslekten ihraç edildiğini, diğerlerinin ise çeşitli kurumlarda aktif görev yaptıkları öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman Merkezli Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika


Advertisement